• Glumac Miljan Vuković zahteva zatvor umesto novčane kazne

  Poznati zrenjaninski glumac i član Glavnog odbora Građanskog preokreta Miljan Vuković zahteva od Prekršajnog suda u Zrenjaninu da mu novčanu kaznu zbog prekršaja koji ne priznaje zameni zatvorskom kaznom.   Vukovića je Prekršajni sud u Zrenjaninu osudio zbog učešća u prošlogodišnjim protestnim blokadama saobraćajnica. Prekršajni apelacioni sud je odbio njegovu žalbu, iako je konstatovao da je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Glumac Miljan Vuković zahteva zatvor umesto novčane kazne

  Poznati zrenjaninski glumac i član Glavnog odbora Građanskog preokreta Miljan Vuković zahteva od Prekršajnog suda u Zrenjaninu da mu novčanu kaznu zbog prekršaja koji ne priznaje zameni zatvorskom kaznom.

   

  Vukovića je Prekršajni sud u Zrenjaninu osudio zbog učešća u prošlogodišnjim protestnim blokadama saobraćajnica. Prekršajni apelacioni sud je odbio njegovu žalbu, iako je konstatovao da je policija pokrenula postupak na osnovu fotografije koju je pribavila nezakonito.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obeležena 104. godišnjica osnivanja prvog Srpskog narodnog odbora

   

  Miljan Vuković je zatim uputio žalbu Ustavnom sudu, smatrajući da su mu presudom uskraćene ustavom zajemčene slobode misli, izražavanja i okupljanja, kao i pravo na zaštitu podataka o ličnosti.

   

  Prekršajni sud u Zrenjaninu nije uvažio Vukovićev zahtev koji je izneo na ročištu, da u slučaju osude bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Umesto toga je odredio da mu se kazna naplati prinudnim umanjenjem zarade.

   

  Ta odluka suda Vukoviću nije uručena, već je za nju saznao od poslodavca – Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. I to nakon isteka roka za prigovor. Zbog toga se juče ponovo obratio Prekršajnom sudu, zahtevajući da se izvršenje kazne odloži do odluke Ustavnog suda ili da mu se odredi zatvorska kazna.

   

  Spreman da zbog svojih uverenja ide na robiju

   

  Nakon predaje zahteva na pisarnici suda, Miljan Vuković je rekao da je spreman da zbog svojih uverenja ide na robiju. Ponovio je da ne želi da plati kaznu za navodni saobraćajni prekršaj.

   

  – Nikome od nas koji smo te subote izašli na ulice nije bio cilj da ometamo saobraćaj već da iskažemo svoj stav. To je bio jedini način da vlast shvati razmere našeg nezadovoljstva i da odustane od pogubnih zakonskih rešenja. To se zbog protesta i dogodilo – dodao je Vuković.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Više stotina građana je 4. decembra prošle godine blokiralo magistralni put Beograd – Zrenjanin, kod gradilišta kineske fabrike autoguma „Linglong“. To je učinjeno u okviru masovnih protesta širom Srbije kojima se zahtevalo povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Policija koja je na protestu bila u civilnim odelima nije legitimisala prisutne i fotografisala ih je krišom. Zatim je nekolicini njih poslala prekršajne naloge zbog navodnog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: OGLASI ZA POSAO: Potrebni konobari, vozači, radnici u proizvodnji, knjigovođe…

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Pravda za Miljana!

   Podsetnik:
   „Građani koji trpe posledice treba jave na mejl adresu solidarnost@kreni-promeni.org, kako bi svima obezbedili adekvatnu pravnu zaštitu i advokate.“ („Kreni – Promeni: Pravna zaštita i refundiranje prekršajnih kazni progonjenim građanima“, list Danas, 29.11.2021.)

  2. Ovo će nam se uskoro svima dogoditi, biće dovoljno što si kod jednog kablovskog operatera, a ne kod drugog, kojeg vlast kontroliše. Nisam za odlazak u inostranstvo, ali ova zemlja je postala mesto gde život podrazumeva svakodnevno gutanje neverovatne gorčine. Ne možeš da se buniš, nemaš kome ni da se obratiš.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo