• Gala donatorska večera: Prikupljeno 1,4 miliona dinara za decu obolelu od raka

  Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, održana je još jedna Gala donatorska večera, u organizaciji volontera i prijatelja Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR.   Ovog puta oni su se okupili u dvorcu „Kaštel“ u Ečki i svojim prisustvom pružili podršku svim porodicama koje se suočavaju sa teškim i neizvesnim lečenjem svoje dece. Ujedno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gala donatorska večera: Prikupljeno 1,4 miliona dinara za decu obolelu od raka

  Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, održana je još jedna Gala donatorska večera, u organizaciji volontera i prijatelja Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR.

   

  Ovog puta oni su se okupili u dvorcu „Kaštel“ u Ečki i svojim prisustvom pružili podršku svim porodicama koje se suočavaju sa teškim i neizvesnim lečenjem svoje dece. Ujedno su pomogli u opremanju i adaptaciji nove Roditeljske kuće u kojoj će boraviti deca koja se leče van svog prebivališta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Radionica na temu vršnjačkog nasilja: Kako se odbraniti od nasilnika

   

  Na večeri je prikupljeno 1,4 miliona dinara. Zahvalnost prisutnima su uputili predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora i zrenjaninski volonteri ovog udruženja, kao i gosti iz Italije – lekari i uprava AGEOP-a, italijanskog udruženja sa istom misijom.

   

   

  Vanja Grbić počasni ambasador

   

  Prisutnima su se obratili i proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, koji je na ovoj svečanosti dobio i zvanje počasnog ambasadora NURDOR-a, zatim istoričarka umetnosti i književnica Olivera Skoko, i glumac Nikola Škorić, popularni Torbica iz „Državnog posla“. Veče su svojim nastupima oplemenili Gudački kvartet Zrenjaninske filharmonije i Aleksandra Radović sa svojim bendom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja High School Case Competition

   

  Do sada su održane dve Gala donatorske večere u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu. Volonteri su 2018. i 2019. godine okupili veliki broj sugrađana i ljudi koji su prepoznali i podržali misiju NUDROR-a – da pruži bolje uslove za lečenje dece obolele od malignih bolesti i omogući svaki vid podrške njihovim roditeljima.

   

  Tada je udruženje nastojalo da prikupi sredstva za izgradnju još jedne Roditeljske kuće u kojoj će boraviti roditelji sa decom koja se leče van mesta svog stanovanja, budući da su, nažalost, postojeći kapaciteti ovakvih kuća u Beogradu postali nedovoljni.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „S ponosom možemo saopštiti da smo na zajedničkom putu, svih ovih godina, bili više nego uspešni. Uz ogroman trud i želju realizovan je veliki broj projekata. Zahvaljujući njima je lečenje i podrška deci i njihovim roditeljima postala vidljivija i snažnija. Uz sva postignuća, prikupljena su i sredstva kojima je obezbeđena nova Roditeljska kuća“, poručili su zrenjaninski volonteri Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

   

  Foto: Branislav Nenin

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo