• Formiran Savet za zdravlje, za predsednika izabran dr Mile Kovačević

  Na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina formiran je Savet za zdravlje, a za predsednika je izabran dr Mile Kovačević.   Kovačević je po struci doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu.   Za zamenika predsednika Saveta za zdravlje izabran je dr Predrag Matejin. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Formiran Savet za zdravlje, za predsednika izabran dr Mile Kovačević

  Na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina formiran je Savet za zdravlje, a za predsednika je izabran dr Mile Kovačević.

   

  Kovačević je po struci doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu.

   

  Za zamenika predsednika Saveta za zdravlje izabran je dr Predrag Matejin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: DIJAMANT donirao 1,7 miliona dinara osobama sa Daunovim sindromom

   

  Članovi ovog tela su dr Dušan Slankamenac, dr Igor Kitaresku, Igor Dostanić, dr Dragan Tošić, dr Svetlana Jovanović, dr Zorica Ćulibrk, dr Vanja Kunkin, dr Milan Miljuš, Lazar Erne, dr Zdravko Ždrale i dr Predrag Rudan.

   

  Savet za zdravlje Skupštine grada Zrenjanina ima zadatak da razmatra prigovore o povredi pojedinačnih prava pacijenata na osnovu dostavljenih i prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica.

   

  Zadatak Saveta je i da o utvrđenim činjenicama obaveštava podnosioca prigovora i direktora zdravstvene ustanove na koju se prigovor odnosi. Treba i daje odgovarajuće preporuke, kao i da razmatra izveštaje savetnika pacijenata, prati ostvarivanje prava pacijenata i predlaže mere za njihovu zaštitu i promociju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Savet za zdravlje podnosi godišnji izveštaj o svom radu i preduzetim merama za zaštitu prava pacijenata Skupštini grada Zrenjanina, Ministarstvu zdravlja, kao i zaštitniku građana.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ekološka akcija pod nazivom „Čisto iz ljubavi“ pomerena za ponedeljak

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo