• FILM O NASELJU RUŽA ŠULMAN IZAZVAO OGROMNU PAŽNJU JAVNOSTI

  ZRENJANIN – Film „Naša priča o Ruži“, posvećen zrenjaninskom naselju „Ruža Šulman“, čiji su autori trojica prijatelja Miroslav Mihajlović, Branislav Markuš i Dragan Jovin, a snimatelj i montažer Robert Fai, premijerno je prikazan u Kulturnom centru Zrenjanina i izazvao je ogromnu pažnju ovdašnje javnosti. Toliku pažnju da je velika sala Kulturnog centra bila prepuna onih koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FILM O NASELJU RUŽA ŠULMAN IZAZVAO OGROMNU PAŽNJU JAVNOSTI

  ZRENJANIN – Film „Naša priča o Ruži“, posvećen zrenjaninskom naselju „Ruža Šulman“, čiji su autori trojica prijatelja Miroslav Mihajlović, Branislav Markuš i Dragan Jovin, a snimatelj i montažer Robert Fai, premijerno je prikazan u Kulturnom centru Zrenjanina i izazvao je ogromnu pažnju ovdašnje javnosti. Toliku pažnju da je velika sala Kulturnog centra bila prepuna onih koji su želeli da pogledaju ovo filmsko ostvarenje.

   

   

  – Ideja za snimanje filma nastala je pre nekoliko godina. Želeo sam da na neki način zabeležim priču o odrastanju moje generacije u naselju „Ruža Šulman“. O tome sam razgovarao sa svojim drugovima Banetom, Belim i Robijem. I tako je počelo. Film smo snimali više od godinu dana. Razgovarali smo sa mnogo ljudi koji su nam pomogli da uobličimo priču. O naselju, izgradnji, odrastanju, useljavanju u nove stanove, igrama, mestima koje smo voleli i o sportu, u filmu je govorilo 37 sagovornika – kaže idejni tvorac filma Miroslav Mihajlović.

   

  Premijeru je pogledalo oko 500 gledalaca.

   

  – To nas je veoma iznenadilo, prijatno, naravno. Naše oduševljenje delili su i gledaoci koji su nas nakon emitovanja filma nagradili višeminutnim aplauzom. Najveća nagrada za nas bili su osmesi i komentari kojima su svi izražavali zadovoljstvo. A na koktelu smo se smejali, evocirali uspomene iz detinjstva. Bilo je i susreta onih koji se nisu videli i više od 30 godina – zadovoljno komentariše Dragan Jovin.

   

   

  Ovaj događaj ne bi bio održan da u pomoć nisu pritekli bivši i sadašnji stanovnici naselja. Njihova dobra volja omogućila je da gledaoci, njih oko 250, ponesu kućama film na diskovima i da zajedno budu na koktelu.

   

   

  Ceo događaj je bio za većinu gledalaca poseban. Bilo je i suza. Mnogi su tražili nastavak.

   

  – Uživali smo u stvaranju filma, a još više u tome što smo preneli svoje emocije svima u sali. Ipak, o nastavku sada ne razmišljamo. Možda kasnije. Voleli bismo da naš fim bude podsticaj da stanovnici drugih naselja u Zrenjaninu, ili u nekim drugim gradovima zašto da ne, snime svoje priče. To bi bilo lepo, jer upravo takve priče pokreću pozitivne emocije. A, to nam je neophodno – smatra Branislav Markuš.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo