• Dr Uroš Bačić trenutno jedini lekar specijalista u sali za kateterizaciju

  Dve godine rada sale za kateterizaciju u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ prilika je da se sumiraju rezultati jednog, za zrenjaninsku bolnicu, pionirskog poduhvata.   – Za ove dve godine urađeno je 650 intervencija, od toga u ovoj godini 326. PCI procedura urađena je kod 96 pacijenata, od toga kod petoro pacijenata sa akutnim infarktom miokarda. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dr Uroš Bačić trenutno jedini lekar specijalista u sali za kateterizaciju

  Dve godine rada sale za kateterizaciju u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ prilika je da se sumiraju rezultati jednog, za zrenjaninsku bolnicu, pionirskog poduhvata.

   

  – Za ove dve godine urađeno je 650 intervencija, od toga u ovoj godini 326. PCI procedura urađena je kod 96 pacijenata, od toga kod petoro pacijenata sa akutnim infarktom miokarda. Ugrađena su i 182 stenta – rekao je danas dr Uroš Bačić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardilog.

   

  To što u zrenjaninskoj bolnici radi sala za kateterizaciju ima veliki značaj, s obzirom na to da u bolnicu dolaze pacijenti sa teritorije srednjeg i severnog Banata. Dok sala nije postojala, za ove intervencije pacijenti su upućivani u pokrajinske zdravstvene institucije.

   

  – Za sada sam jedini lekar specijalista koji radi u ovoj sali. Međutim, na obuci su mlade kolege, koje su i na specijalizaciji, ali i na posebnoj obuci – istakao je dr Uroš Bačić. – Takođe, u sklopu proširenja tima za hemodinamsku obradu, obučiće se i medicinske sestre i tehničari, kao i RTG tehničari.

   

  Pročitajte još: Porodica Pivnički je iz Novog Bečeja, a stigla je i do Bele kuće!

   

  Dr Bačić je posebnu zahvalnost izrazio upravi Opšte bolnice, kao i edukatorima iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

   

  – Samostalno u sali radim ponedeljkom i sredom, a utorkom uz asistenciju kolega iz Instituta, najviše dr Tibora Čanjija. Sa njim radim najteže slučajeve – istakao je dr Bačić.

   

  Uroš Bačić: Vrlo složena i komplikovana metoda

   

  On je dodao da je u pitanju vrlo složena i komplikovana metoda. Uz fizički napor, jer se radi u odelu koje ima 16 kilograma, ona zahteva izuzetno znanje, preciznost, koncentraciju, fokusiranost.

   

  – Pristao sam na to zbog sopstvenog entuzijazma, ali i iz ljubavi prema svom gradu. Mislim da moj grad zaslužuje da ima ovakvu salu u kojoj se primenjuju najsavremenije metode. I pacijenti zaslužuju da se leče ovde, a ne da za sve moraju u veće centre – istakao je dr Bačić.

   

  Kateterizacioni tim čine dr Uroš Bačić, lekar specijalista, Olgica Markov, medicinska sestra – insturmentarka, Branislav Nepergaća, RTG tehničar, Arpad Pakai i Vera Jovanov, strukovni medicinski radiolozi, i Dejan Klepić i Kristijan Bodo, medicinski tehničari.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo