• Dom zdravlja dobio najsavremeniji reanimobil, kakav nije imao do sada

  Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Zrenjaninu dobila je od Ministarstva zdravlja novo sanitetsko vozilo. Reč je o najsavremenijem reanimobilu, koji Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ do sada nije imao u svom voznom parku.   Vozilo je opremljeno novim medicinskim i sanitetskim aparatima najnovije generacije, kao što su defribrilator sa monitorom za praćenje vitalnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dom zdravlja dobio najsavremeniji reanimobil, kakav nije imao do sada

  Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Zrenjaninu dobila je od Ministarstva zdravlja novo sanitetsko vozilo. Reč je o najsavremenijem reanimobilu, koji Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ do sada nije imao u svom voznom parku.

   

  Vozilo je opremljeno novim medicinskim i sanitetskim aparatima najnovije generacije, kao što su defribrilator sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, EKG, aspirator… Ukratko, radi se o „bolnici na točkovima“, po svim evropskim standardima. Vrednost opremljenog vozila je oko 100.000 evra.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Povlašćeno parkiranje u zoni Dečijeg dispanzera za roditelje ili staratelje

   

  Predstavljanje ovog vozila upriličeno je danas u dvorištu Službe hitne medicinske pomoći. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, v.d. direktora Doma zdravlja dr Zdravko Ždrale i načelnica Službe hitne medicinske pomoći dr Ivana Sremac.

   

  sanitetsko vozilo

   

  – Naš vozni park do sada nije imao ovakvo vozilo. Ono sadrži sve neophodne aparate za brže i kvalitetnije zbrinjavanje pacijenata – rekla je dr Ivana Sremac.

   

  Ona je naglasila da je novina i to što je omogućena ozonizacija, odnosno dezinfekcija prostora u kojem boravi pacijent. Obezbeđeno je i grejanje u prostoru za pacijente i ono je nezavisno od kabine u kojoj se nalazi osoblje.

   

  V.d. direktora Doma zdravlja dr Zdravko Ždrale se zahvalio Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na vozilu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Mi stalno radimo na jačanju voznog parka, a ovo nisu obična vozila. To su pokretne ambulante i bolnice, sa svom neophodnom opremom, koje dolaze do naših građana – istakao je dr Ždrale.

   

  sanitetsko vozilo

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Vozilo od 100.000 evra duži i za njega odgovara vozač sa platom od 30.000 dinara.Sve je ovo mazanje očiju i šminkanje zdravstva na izdisaju.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]