• Dom učenika u ekološkom projektu: Nagrađeni oznakom kvaliteta

  Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ iz Zrenjanina učestvovao je ove godine u regionalnom ekološkom projektu „Iz moje super kante“, čija je osnovna tema bila reciklaža. Po njegovom završetku, voditelji projekta i učenici iz zrenjaninskog internata nagrađeni su oznakom kvaliteta.   „Veoma smo ponosni na ovo priznanje i nastavljamo sa daljim radom“, kažu u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dom učenika u ekološkom projektu: Nagrađeni oznakom kvaliteta

  Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ iz Zrenjanina učestvovao je ove godine u regionalnom ekološkom projektu „Iz moje super kante“, čija je osnovna tema bila reciklaža. Po njegovom završetku, voditelji projekta i učenici iz zrenjaninskog internata nagrađeni su oznakom kvaliteta.

   

  „Veoma smo ponosni na ovo priznanje i nastavljamo sa daljim radom“, kažu u Domu učenika u Zrenjaninu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta je digitalno nasilje i kako da ga zaustavimo?

   

  A kako je sve počelo? Učenički dom Lovran iz Republike Hrvatske uputio je mejl ovdašnjem đačkom internatu sa pozivom za saradnju na realizaciji zajedničkog ekološkog projekta. U projekat su, osim zrenjaninskog, uključeni i domovi iz Novog Sada, Subotice, Moravica i Zenice.

   

  – Saradnja se odvijala isključivo preko internet platformi i onlajn druženja, diskusija i razmene iskustava. Projekat je podrazumevao rešavanje različitih zanimljivih zadataka u vezi sa recikliranjem i njegovim značajem u ekološkom smislu. Zadaci su se odvijali na mesečnom nivou i u njima su učestvovali učenici i vaspitači – objašnjava stručna saradnica – psiholog u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“ Nada Šrajer.

   

  iz moje super kante
  Foto: Dom učenika „Angelina Kojić Gina“

   

  Dragoceno iskustvo za učenike i vaspitače

   

  Iz ovdašnjeg doma učestvovalo je šestoro učenika: Tara Šijan, Valentina Raškov, Andrija Janković, Stefan Nemčević, Vukašin Nikolić i Valentina Lauš. Podršku i pomoć učenicima pružale su vaspitačica Maja Šimrak i stručni saradnik – psiholog Nada Šrajer, uz svesrdnu pomoć domske informatičarke Bojane Pašić, koja im je pomagala kod rešavanja brojnih pitanja oko internet platforme, otvaranja naloga, komunikacije sa timom… Nakon završenog projekta svi učesnici su dobili sertifikate za uspešno učešće.

   

  Takođe, svi učesnici su se okupili u Učeničkom domu Lovran. Učenice Tara Šijan i Valentina Raškov, direktor ustanove Dobrica Brdarić, kao i Bojana Pašić i Nada Šrajer, proveli su tri nezaboravna dana u Lovranu i Opatiji.

   

  – U srdačnoj atmosferi i zajedničkom druženju analizirali smo naše sličnosti i razlike, uživali u lepotama Istre, dogovarali nove aktivnosti i druženja. Dirnuli su nas toplina, posvećenost i pažnja domaćina koji su u svakom trenutku našeg boravka u Lovranu bili tu za sve nas. I za učenike i za vaspitače koji su učestvovali u ovom projektu bilo je ovo dragoceno iskustvo – ističe Nada Šrajer.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ona dodaje da je u pripremi novi ekološki projekat na istoj platformi, koji je u vezi sa energetskom uštedom.

   

  iz moje super kante
  Foto: Dom učenika „Angelina Kojić Gina“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana