• Dodeljeno još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku godine

  Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja obezbedili su još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji grada. Auto-sedišta su roditeljima beba uručena na svečanosti u Gradskoj bašti.   Sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta. Lokalna samouprava i Savet za bezbednost saobraćaja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodeljeno još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku godine

  Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja obezbedili su još 50 auto-sedišta za bebe rođene na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a s prebivalištem na teritoriji grada. Auto-sedišta su roditeljima beba uručena na svečanosti u Gradskoj bašti.

   

  Sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta. Lokalna samouprava i Savet za bezbednost saobraćaja su ove godine obezbedili ukupno 160 auto-sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata. To je gotovo sto sedišta više u odnosu na prošlu godinu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vakcinacija protiv koronavirusa još samo danas u hali „Zvonko Vujin“

   

  Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac je podsetio da se u sklopu mera pronatalitetne politike, koje Grad sprovodi, za svako prvorođeno dete dodeljuje po 50.000 dinara, a za drugo, treće i četvrto po 35.000 dinara. Pored toga, za svaku bebu se izdvaja po 6.000 dinara za kupovinu kozmetike i opreme u apoteci.

   

  – Podsetio bih i da stipendiramo učenike, srednjoškolce i studente, sve do doktorata. To radimo u cilju da se u što većem broju vrate u naš grad. Jer, oni su nam potrebni da bismo razvijali Zrenjanin. Ove godine ćemo po prvi put obezbediti i besplatne udžbenike za sve prvake, uz besplatne torbe i školski pribor, koji smo dodeljivali i ranijih godina – rekao je Santovac.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dodela auto-sedišta je tradicionalna akcija koja je prvi put realizovana 2014. godine. Ona predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Iskoristite pogodnosti: Nova GOMEX VIKEND AKCIJA traje do nedelje!

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana