• Đaci seoskih škola bolji na završnom ispitu od njihovih vršnjaka iz grada

  Na sajtu Ministarstva prosvete objavljeni su rezultati završnog ispita u osnovnim školama u školskoj 2020/21. godini.   Što se tiče bodova koje su na završnom ispitu osvojili osmaci u školama na teritoriji grada Zrenjanina – raspon je veliki. Kreće se od 18,53 bodova, koliko su na završnom ispitu osvojili đaci iz Osnovne škole „Bratstvo“ iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đaci seoskih škola bolji na završnom ispitu od njihovih vršnjaka iz grada

  Na sajtu Ministarstva prosvete objavljeni su rezultati završnog ispita u osnovnim školama u školskoj 2020/21. godini.

   

  Što se tiče bodova koje su na završnom ispitu osvojili osmaci u školama na teritoriji grada Zrenjanina – raspon je veliki. Kreće se od 18,53 bodova, koliko su na završnom ispitu osvojili đaci iz Osnovne škole „Bratstvo“ iz Aradca, do čak 31,33 boda, koliko su osvojili đaci iz škole „Dositej Obradović“ iz Farkaždina.

   

  Po broju osvojenih bodova na završnom ispitu, ovog puta izgleda da su bili uspešniji đaci iz seoskih škola. Osim škole u Farkaždinu, odlično su završni test uradili i osmaci iz škole „Branko Ćopić“ iz Lukićeva, osvojivši 31,11 bodova, kao i đaci škole „Slavko Rodić“ iz Lazareva, sa osvojenih 28 bodova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Najmanje interesovanje za upis u Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu

   

  Najmanje bodova na završnom ispitu osvojili su učenici u Aradcu i Belom Blatu.

   

  Od gradskih škola, najviše bodova na završnom ispitu osvojili su osmaci škole „Petar Petrović Njegoš“ – 25,99.

   

  – Učenici naše škole osvojili su na završnom ispitu 24,67 bodova i tim rezultatom sam zadovoljan. Uglavnom su uspeli da upišu srednju školu koja im je bila prvi izbor. A to je, u stvari, i najvažnije – kaže za portal zrenjaninski.com Zlatko Bulić, direktor škole „Branko Radičević“ iz Čente.

   

  Rezultati završnog ispita zahtevaju ozbiljnu analizu

   

  U školskoj godini koju je obeležila pandemija virusa korona i u kojoj se nastava odvijala online, u učionici i kombinovano, rezultati završnog ispita zahtevaju ozbiljnu analizu, smatra direktorka Osnovne škole „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai.

   

  – Bodovi su važni, ali je važnije da li su đaci uspeli da upišu smer koji su želeli. Prema informacijama koje imam, naši đaci su zadovoljni upisom u srednju školu. Završni ispit je bio lakši nego prethodnih godina i u analizama koje slede, uporedićemo ove sa rezultatima prethodnih godina – ističe Jenovai.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Što se tiče situacije u osnovnim školama u ostalim opštinama Srednjobanatskog upravnog okruga, najmanje bodova osvojili su đaci u osnovnoj školi u Novoj Crnji – 17,69.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Дајте људи, у Пазару на пријемном наставници раде задатке на табли. И то у школама у граду, а замислите у селу како се тек ради пријемни. Овакав пријемни је брука.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]