• Dečji festival “Uskršnje jaje” i ove godine pravi spektakl (FOTO)

  Jubilarni 5. Dečji festival „Uskršnje jaje“, održan u Hali sportova „Medison“, protekao je uz puno radosti i osmeha i učesnika i publike.   Sportske igre, kulturno-umetnički program, brojne radionice i uskršnji vašar, bili su obeležje i ovogodišnje manifestacije. Održavanje je bilo planirano na glavnom trgu u Zrenjaninu, u prelepom ambijentu centra grada, ali je kiša […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dečji festival “Uskršnje jaje” i ove godine pravi spektakl (FOTO)

  Jubilarni 5. Dečji festival „Uskršnje jaje“, održan u Hali sportova „Medison“, protekao je uz puno radosti i osmeha i učesnika i publike.

   

  Sportske igre, kulturno-umetnički program, brojne radionice i uskršnji vašar, bili su obeležje i ovogodišnje manifestacije. Održavanje je bilo planirano na glavnom trgu u Zrenjaninu, u prelepom ambijentu centra grada, ali je kiša pokvarila planove organizatora. Ne i festivalsku radost svih i entuzijazam koji su pokazali.

   

  Uz kompaniju “GOMEX”, koja je jedan od glavnih pokrovitelja od prvog festivala, i ove godine ovaj događaj okupio je veliki broj prijatelja i sponzora.

   

   

  Programska šema festivala, inače, bila je veoma sadržajna. Na glavnoj bini smenjivali su se izvođači, kulurno-umetnčka društva, plesne grupe, pevači, animatori iz rođendaonice „Moj mali svet“. Specijalni gost bio je pevač Nemanja Stojšić, koji je od prvog dana festivalski učesnik. Posebne emocije probudili su humani ultra maratonci koji su trčali za pomoć porodici Dudaš, a sa njima na bini bio je i pas Sizif. Predstavili su se i svetski šampioni iz “Hendi sporta”, Filip Bartole i Ivan Živkov, koji su dočekani i ispraćeni aplauzom. Organizovane su brojne igre za decu, sportisti su pokazali svoje umeće, održane su kreativne radionice… Mališani su se igrali u „dvorištu“ gde su bila velika uskršnja jaja, pilići, zečevi, naravno od stiropora, a bilo je prilike i da se zaigra i zapeva.

   

   

  Na temu Vaskrsa, na osnovu lajkova, pobedio je Mateja Petković, druga je Andrea Antić, a treća Lela Pruginić.

   

  Najlepše ukrašeno jaje rad je Nemanje Terzina, drugoplasirani je Sava Zvekić, a treći su Anđelija Ninković i Luka Kreća.

   

   

  Peti po redu festival „Uskršnje jaje“ osim dečije pesme i igre, privukao je pažnju i roditelja dece učesnika. Svi su zajedno sa mališanima plesali, igrali se i takmičili, a sve je odisalo duhom jednog od najvećih hrišćanskih praznika Uskrsa.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo