• DECA ZA PRIMER: Imaju problema sa vidom, ali uz muziku mogu sve

  Na obeležavanju 70 godina rada Udruženja za slepe i slabovide vrlo zapažen nastup imalo je dvoje mladih muzičara – Nikola Stanković i Katarina Đurin.   Nikola Stanković ima 12 godina i ide u VI razred škole „Veljko Ramadanović“ u Zemunu. Uporedo ide u muzičku školu i svira gitaru.   – Volim da idem u školu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DECA ZA PRIMER: Imaju problema sa vidom, ali uz muziku mogu sve

  Na obeležavanju 70 godina rada Udruženja za slepe i slabovide vrlo zapažen nastup imalo je dvoje mladih muzičara – Nikola Stanković i Katarina Đurin.

   

  Nikola Stanković ima 12 godina i ide u VI razred škole „Veljko Ramadanović“ u Zemunu. Uporedo ide u muzičku školu i svira gitaru.

   

  – Volim da idem u školu i da sviram gitaru – priča Nikola za portal zrenjaninski.com. – U ovu školu idem od svoje šeste godine i na početku mi je bilo jako teško, plakao sam. To je zato što pet dana nedeljno boravim u internatu, a samo vikendom idem kući. Sad mi je super. Imam drugare iz cele Srbije a u razredu nas je šestoro. Volim istoriju, geografiju, fiziku… U muzičku školu idem od prvog razreda. Za sada sviramo klasičnu muziku. Sviram na priredbama u školi, za Svetog Savu i, eto, sad sam svirao u pozorištu. Nastaviću srednju školu, a voleo bih da se školujem na Vojnoj akademiji, kaže Nikola.

   

  Katarina Đurin ima 13 godina i ide u VII razred škole „Veljko Ramadanović“. I Katarina voli da ide u školu, a posebno voli strane jezike, najviše engleski.

   

  Naravno, i Katarina ide u muzičku školu. Ona svira klavir i uči solo pevanje. Peva na takmičenjima i priredbama. Skoro je pevala jednu lepu pesmu od Selin Dion.

   

  – Volim i klavir, ali još više da pevam – priča Katarina za portal zrenjaninski.com. – Lepo mi je u školi u kojoj boravim pet dana, a vikendom sam kod kuće. Stalno vežbam. Nastaviću srednju školu i opštu i muzičku, a volela bih da studiram medicinu, kaže Katarina.

   

  Nikolini i Katarinini roditelji svakog petka odlaze po svoju decu u Zemun, a nedeljom ih vraćaju. To nije lako, ali kažu, najvažnije je da se deca školuju i da im je u školi lepo, a u zemunskoj to jeste.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo