• DA I ŠKOLE PREKO PROJEKATA DOĐU DO PARA

  ZRENJANIN – Danas je u prostorijama Regionalnog edukativnog centra Banat počela obuka za pripremu predloga projekata, za zaposlene u osnovnim školama sa teritorije grada Zrenjanina.     Početku obuke prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka RCR Banat Irena Živković, koji su se i obratili polaznicima.   – Cilj obuke je unapređenje kapaciteta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DA I ŠKOLE PREKO PROJEKATA DOĐU DO PARA

  ZRENJANIN – Danas je u prostorijama Regionalnog edukativnog centra Banat počela obuka za pripremu predloga projekata, za zaposlene u osnovnim školama sa teritorije grada Zrenjanina.

   

  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Početku obuke prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka RCR Banat Irena Živković, koji su se i obratili polaznicima.

   

  – Cilj obuke je unapređenje kapaciteta škola, kako bi maksimalno iskoristile dostupne izvore finansiranja na nacionalnom i međunarodnom nivou, koji su u Srbiji na raspolaganju. Obuka se izvodi po metodologiji Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj Banat i zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama, praktičnim informacijama i radionicama, tokom kojih će polaznici proći kroz sve značajne faze pripreme i razvoja projekta. Na ovaj način, polaznicima će biti omogućeno sagledavanje projekta, kao jedinstvenog procesa sastavljenog iz niza aktivnosti, i svih uslova koji su neophodni da se ispune zahtevi donatora – napominje Živković, uz napomenu da se obukom želi omogućiti sticanje znanja i veština neophodnih za jasan i ubedljiv način predstavljanja svojih projektnih ideja.

   

  Istovremeno, obuka će osigurati umrežavanje učesnika i doprineti nastavku njihove saradnje u budućnosti, ali i inicirati povezivanje obrazovnih institucija sa privrednim i drugim institucijama relevantnim za realizaciju projekata.

   

  Gradonačelnik Janjić je poručio da menadžmenti javnih preduzeća i ustanova moraju pokušati da obezbede sredstva i iz drugih nivoa vlasti, kao i kroz projekte prekogranične saradnje.

   

  – Danas sam ovde video direktore škola, profesore, nastavnike, koji imaju želju da nauče i obuče se za pisanje projekata u svojim sredinama i pokušaju da nešto reše ili unaprede mimo gradskog budžeta ili budžeta pokrajine ili republike. Čestitam im na tome i siguran sam da će ova ova obuka imati efekta – naglasio je Janjić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]