• Čitaoci pitaju: Da li su besplatni udžbenici namenjeni svim prvacima?

  Redakciji informativnog portala zrenjaninski.com obratila se čitateljka sa pitanjem ko od budućih prvaka ima pravo na besplatne udžbenike.   Ona nam je dostavila dopis koji je stigao na adresu Predškolske ustanove Zrenjanin od Ministarstva prosvete, u kom, između ostalog, piše da je potrebno obavestiti roditelje čija deca pohađaju predškolski pripremni nivo u vezi sa nabavkom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čitaoci pitaju: Da li su besplatni udžbenici namenjeni svim prvacima?

  Redakciji informativnog portala zrenjaninski.com obratila se čitateljka sa pitanjem ko od budućih prvaka ima pravo na besplatne udžbenike.

   

  Ona nam je dostavila dopis koji je stigao na adresu Predškolske ustanove Zrenjanin od Ministarstva prosvete, u kom, između ostalog, piše da je potrebno obavestiti roditelje čija deca pohađaju predškolski pripremni nivo u vezi sa nabavkom besplatnih udžbenika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dom zdravlja nabavlja novi ultrazvučni aparat za pedijatriju

   

  U dopisu se taksativno navodi koji mališani imaju pravo na besplatne udžbenike. Jedan od najvažnijih uslova je materijalni status roditelja, ali ima i drugih.

   

  Čitateljka je stoga postavila pitanje – da li to znači da će samo neki prvaci, odnosno njihovi roditelji, ove godine moći da računaju na ovaj vid podrške.

   

  Za pojašnjenje smo se obratili Gradskoj upravi u Zrenjaninu. Iz Kabineta gradonačelnika nam je stigao odgovor u kome se navodi da će Grad Zrenjanin po prvi put za sve đake prvake, koji polaze u školu 1. septembra ove godine, obezbediti besplatne udžbenike. Ovo se odnosi na sve prvake u gradu, ali i selima na području grada Zrenjanina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Kao i prethodnih godina, biće obezbeđene i besplatne đačke torbe i pripadajući pribor, kao što je bilo i do sada. To je još jedan vid pomoći grada i naš doprinos roditeljima đaka prvaka da svoje mališane što lakše pripreme za veliki i značajan događaj, polazak u školu“, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin