• ČESTITKA POVODOM SVETSKOG DANA CIVILNE ZAŠTITE

  ZRENJANIN – Povodom 1. marta, Svetskog dana Civilne zaštite, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina uputila je praznične čestitke Sektoru za vanredne situacije Srednjobanatskog okruga, Okružnom štabu za vanredne situacije, gradskom i opštinskim štabovima u lokalnim samoupravama Srednjobanatskog okruga i svim pripadnicima jedinica Civilne zaštite. „Civilna zaštita kao deo sistema zaštite i spasavanja je oblast sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ČESTITKA POVODOM SVETSKOG DANA CIVILNE ZAŠTITE

  ZRENJANIN – Povodom 1. marta, Svetskog dana Civilne zaštite, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina uputila je praznične čestitke Sektoru za vanredne situacije Srednjobanatskog okruga, Okružnom štabu za vanredne situacije, gradskom i opštinskim štabovima u lokalnim samoupravama Srednjobanatskog okruga i svim pripadnicima jedinica Civilne zaštite.

  Izborna skupština Gradske organizacije rezervnih vojnih starešina

  „Civilna zaštita kao deo sistema zaštite i spasavanja je oblast sa kojom treba da se upoznaju i rezervni oficiri Vojske Srbije. Strategija odbrane, u izazove, rizike i pretnje Republici Srbiji, njenom stanovništvu, materijalnim dobrima i životnoj sredini, ubraja, između ostalog, elementarne nepogode i hemijske, biološke, nuklearne, tehničke i tehnološke nesreće. Ovo je i razlog što Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina u 2017. godini želi da realizuje projekat pod nazivom „Obrazovanjem i tradicijom do bezbednog okruženja“, čiji je osnovni cilj da obuči članove i druge zainteresovane o načinima reagovanja u vanrednim situacijama i upozna ih sa zadacima, načelima, merama, snagama, jedinicama i organizacijom Civilne zaštite“, navodi se u čestitki Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

  Organizacija napominje da u realizaciji projekta „Obrazovanjem i tradicijom do bezbednog okruženja“ želi da sarađuje sa Komandom za razvoj Banatske brigade, Centrom Ministarstva odbrane, Sektorom za vanrendne situacije, Vatrogasno – spasilačkim bataljonom, Štabovima za vanredne situacije u lokalnim samoupravama i Srednjobanatskom okrugu i stručnjacima iz oblasti zaštite i spasavanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]