• Bolničkim odeljenjima i odsecima uručena priznanja za rad i zalaganje

  Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, 12. maj, i Međunarodni dan babica, 5. maj, obeleženi su u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svečanim skupom i uručenjem priznanja odeljenjima i odsecima.   Glavna sestra Opšte bolnice Andrijana Santovac je istakla da ove godine nisu nagrađeni pojedinci, već odeljenja. Zaposleni u celoj ustanovi su učestvovali u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bolničkim odeljenjima i odsecima uručena priznanja za rad i zalaganje

  Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, 12. maj, i Međunarodni dan babica, 5. maj, obeleženi su u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svečanim skupom i uručenjem priznanja odeljenjima i odsecima.

   

  Glavna sestra Opšte bolnice Andrijana Santovac je istakla da ove godine nisu nagrađeni pojedinci, već odeljenja. Zaposleni u celoj ustanovi su učestvovali u radu Infektologije 2 i Infektivnog odeljenja, tako da su ta priznanja ujedno i njihova, dodala je Santovac.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Odeljenje neurologije u novom ruhu: Zamenjen pod, okrečeni zidovi…

   

  Priznanja za rad i zalaganje dobila su sledeća odeljenja i odseci: Infektivno odeljenje, Infektologija 2, Odsek za prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija, Odsek hemodijalize, Odeljenje kliničke patologije, Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja, Odeljenje radiologije, Odeljenje biohemijske laboratorije i Služba ginekologije i akušerstva.

   

  međunarodni dan medicinskih sestara

   

  Osim Andrijane Santovac, svečani skup je pozdravila i glavna sestra Službe ginekologije i akušerstva Kristina Pjevac. One su čestitale praznik svim medicinskim sestrama, tehničarima i babicama. Ujedno su se prisetile teškog perioda za nama, zalaganja svih zaposlenih u prevazilaženju svih nedaća, problema i specifičnosti za vreme pandemije.

   

  V.d. direktora Opšte bolnice Zrenjanin dr Igor Kitaresku je ukazao na značaj ove profesije, kao i na požrtvovanost i posvećenost svih koji se njome bave.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Međunarodni dan medicinskih sestara se obeležava 12. maja u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva. Reforme i mere u sanitetskoj službi i nezi ranjenika i bolesnika, koje je ona uspostavila pre više od jednog veka, i danas se koriste.

   

  međunarodni dan medicinskih sestara

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo