• BIBLIOTEKA ZA SLUŠANJE „AVANTURE DOBROG VUKA“ (VIDEO)

  ZRENJANIN – Danas kada je sve na „klik“ od dece, jedna profesorka književnosti i jedna pedagoškinja iz Zrenjanina pretočile su profesije u ljubav, realizovale zanimljivu ideju i u edukativne svrhe iskoristile savremenu tehnologiju.     One prave originalne klipove na Jutjubu namenjene mališanima, ali i njihovim roditeljima, kao i svima koji vole da slušaju priče, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BIBLIOTEKA ZA SLUŠANJE „AVANTURE DOBROG VUKA“ (VIDEO)

  ZRENJANIN – Danas kada je sve na „klik“ od dece, jedna profesorka književnosti i jedna pedagoškinja iz Zrenjanina pretočile su profesije u ljubav, realizovale zanimljivu ideju i u edukativne svrhe iskoristile savremenu tehnologiju.

   

   

  One prave originalne klipove na Jutjubu namenjene mališanima, ali i njihovim roditeljima, kao i svima koji vole da slušaju priče, pesme i bajke.

   

  – U pitanju su kratki klipovi, kako bi zadržali pažnju dece. Interpretativno čitanje književnih tekstova i originalne ilustracije u kombinaciji sa prikladnom muzikom u pozadini mogu da posluže kao odlična zamena za čitanje knjiga, recimo, dok ste na putu u kolima – kaže profesorka književnosti Jadranka Štefković.

   

  Ona i pedagoškinja Bojana Pisodorv su na ovu ideju došle sasvim slučajno, radeći prezentaciju za odbranu diplomskog rada. Pomislile su zašto da ne iskoriste svoja znanja i veštine i usmere ih na ono što vole, a to su književnost, deca i poučavanje. „Avanture Dobrog Vuka“, kako je nazvan ovaj projekat, naišle su, kažu naše sagovornice, na veliki broj pozitivnih komentara.

   

  – Mislimo da je slušanje priča i pesmica za decu veoma važno. Slušajući priče, dete razvija maštu. Razmišlja o ljudima, mestima i situacijama s kojima će se u životu sretati. Mašta je korisna za rešavanje izazova i problema u svakom životnom dobu. Deca dok slušaju priče proširuju svoj rečnik, kao i opšte znanje. Takođe, upoznaju se sa književnim jezikom, koji se razlikuje od svakodnevnog, a da ne spominjemo koliko je značajno to što se razvija ljubav prema knjizi – kaže pedagoškinja Bojana Pisodorov.

   

  Danas svi nekuda žure i najčešći je izgovor da se nema vremena za čitanje. Zato im je lakše da odu na Jutjub. Stoga Jadranka i Bojana pomažu roditeljima, bakama, dekama, starijoj braći i sestrama.

   

  – Pustite deci nešto korisno, poučno, smirujuće, edukativno i lepo. Verujemo da su „Avanture Dobrog Vuka“ upravo takve – poručuju one.

   

  Posetite Jutjub kanal „Avanture Dobrog Vuka“ i uživajte zajedno sa svojom decom u društvu Dobrog Vuka, književnog avanturiste.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]