• Banja „Rusanda“ u Melencima teško kršila obavezu dobrog poslovanja!

  Državna revizorska institucija (DRI) je sprovela reviziju pravilnosti poslovanja Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca i utvrdila kršenje obaveze dobrog poslovanja.   DRI je, naime, sačinila izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja u delu koji se odnosi na uvećanje plata zaposlenih od 1. januara do 31. decembra 2019. godine i javne nabavke u periodu od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Banja „Rusanda“ u Melencima teško kršila obavezu dobrog poslovanja!

  Državna revizorska institucija (DRI) je sprovela reviziju pravilnosti poslovanja Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ iz Melenaca i utvrdila kršenje obaveze dobrog poslovanja.

   

  DRI je, naime, sačinila izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja u delu koji se odnosi na uvećanje plata zaposlenih od 1. januara do 31. decembra 2019. godine i javne nabavke u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2019. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Firmi EVROPA-KOMERC potrebni radnici – trgovci

   

  Kako je navela Državna revizorska institucija, odgovorno lice Banje „Rusanda“ je u roku dostavilo izveštaj, u kome su iskazane preduzete mere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Međutim, prilikom njegove ocene, utvrđeno je da on nije verodostojan. Nakon toga je sprovedena revizija dostavljenog izveštaja.

   

  „U izveštaju o reviziji je utvrđeno da je nastalo teško kršenje obaveze dobrog poslovanja. Specijalna bolnica nije otklonila otkrivenu nepravilnost. Umesto toga je i dalje nastavljeno sa preuzimanjem obaveza i izvršavanjem rashoda za usluge finansijskog savetovanja i nezakonito trošenje javnih sredstava, za usluge za koje su sistematizovana radna mesta i bez sprovođenja postupka javne nabavke, iako nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama“, navela je Državna revizorska institucija.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  DRI je o teškom kršenju obaveze dobrog poslovanja obavestila Narodnu skupštinu Republike Srbije. Takođe je uputila AP Vojvodini zahtev za razrešenje odgovornog lica Banje „Rusanda“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Gospodo,da Vam ova „vest“ o Banji Rusandi nije malo BAJATA? Tiče se 2019.godine? Malo ste zakasnili…

   1. Jes’ bajata, al’ kad im je bila revizorska inspekcija?
    I zašto nas ne obaveštavaju i o drugim državnim institucijama kojima revizori utvrđuju razne i brojne nepravilnosti?

  2. Od danas 14.06.2022. Z. Ć. nije više direktorka, poslata je na odeljenje da radi kao lekar a direktor je ekonomista iz PIO fonda.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo