• Akcije u Gomex-u povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

  Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se 14. novembra, sa ciljem da se skrene pažnja na mogućnost primarne prevencije šećerne bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posledica.   Tom prilikom će biti organizovane dve akcije u supermarketu Gomex Total. U petak, 12. novembra, od 8 do 10 časova, radnici Doma zdravlja Zrenjanin […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Akcije u Gomex-u povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

  Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se 14. novembra, sa ciljem da se skrene pažnja na mogućnost primarne prevencije šećerne bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posledica.

   

  Tom prilikom će biti organizovane dve akcije u supermarketu Gomex Total. U petak, 12. novembra, od 8 do 10 časova, radnici Doma zdravlja Zrenjanin će sprovesti akciju u vidu merenja vrednosti šećera u krvi i arterijskog krvnog pritiska.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Plućna bolnica primorana da obustavi rad ambulantne službe

   

  U nedelju, 14. novembra, od 10 do 12 sati, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, u saradnji sa volonterima Crvenog krsta Zrenjanin, obavljaće procenu rizika za dobijanje šećerne bolesti Tip-2, odnosno meriće nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Lekari će na osnovu dobijenih rezultata davati stručne savete svim zainteresovanim građanima.

   

  Provere zdravlja obavljaće se i u „Gomex“ marketu u Botošu, na adresi Omladinska 72 (15. novembra, od 8 do 10 sati), u „Gomex“-ovoj prodavnici Berbersko, kod pruge u Zrenjaninu (17. novembra, od 8 do 10 časova), kao i u prodajnom objektu „Gomex“-a u Ečki, u ulici Maršala Tita 80 (23. novembra, od 8 do 10 sati).

   

  PROČITAJTE JOŠ: Raste broj hospitalizovanih: Još dva bolnička odeljenja ulaze u kovid zonu

   

  Prevencija je najvažnija

   

  Šećerna bolest je hronična i progresivna. Njene komplikacije se mogu sprečiti ili usporiti isključivo dobrom kontrolom (regulacijom) bolesti. Najznačajniji simptomi su hiperglikemija (povišen nivo šećera u krvi), glikozurija (šećer u mokraći), povećano izlučivanje mokraće, noćno mokrenje, pojačan osećaj žeđi, pojačan osećaj gladi, gubitak u telesnoj težini, opšta slabost i malaksalost, suva koža i sluzokoža. Javljaju se i povremeni osećaj svraba i crvenilo lica.

   

  U Zrenjaninu već ima 13.000 registrovanih osoba sa dijabetesom. Pretpostavlja se da je još toliko onih koji ne znaju da imaju ovu bolest, za koju je rano otkrivanje veoma bitno.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kompanija „Gomex“ poziva sve zainteresovane da iskoriste priliku i na vreme provere svoje zdravstveno stanje. Prevencija je najvažnija!

   

  svetski dan borbe protiv dijabetesa

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo