• Utvrđene kvote za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih, master i doktorskih studija

  Pokrajinska vlada donela je odluke kojima su utvrđene kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Utvrđene kvote za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih, master i doktorskih studija
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu masterskih strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač AP Vojvodina.

   

  Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.

   

  Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: „Letnja stručna praksa“ i ove godine: Najboljem studentu nagrada od 150.000 dinara

   

  Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina u školskoj 2024/2025. godini na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.

   

  Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina mogu upisati 32 studenta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: ANKETA: Koliko Zrenjaninci posećuju prirodna dobra u okolini grada?

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin