• Zrenjaninski socijalni forum organizuje sastanak sa žiteljima Belog Blata

  Zrenjaninski socijalni forum organizuje u četvrtak, 26. jula, sastanak sa stanovnicima Belog Blata, sela poznatog po svojoj etničkoj šarolikosti. Sastanak u Belom Blatu biće održan u Mesnoj zajednici, s početkom u 20 sati.   „Poslednjih decenija u Srbiji je došlo do rapidne koncentracije vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem, nastale su prave latifundije u Vojvodini, više krupnih vlasnika raspolaže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninski socijalni forum organizuje sastanak sa žiteljima Belog Blata

  Zrenjaninski socijalni forum organizuje u četvrtak, 26. jula, sastanak sa stanovnicima Belog Blata, sela poznatog po svojoj etničkoj šarolikosti. Sastanak u Belom Blatu biće održan u Mesnoj zajednici, s početkom u 20 sati.

   

  „Poslednjih decenija u Srbiji je došlo do rapidne koncentracije vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem, nastale su prave latifundije u Vojvodini, više krupnih vlasnika raspolaže desetinama hiljada hektara obradive zemlje. Uvođenje kapitalizma u poljoprivredu onemogućilo je ekonomsku održivost malog poseda, što je u banatskim selima dovelo da drastičnog porasta siromaštva. Sela se prazne, imovina meštana gubi na vrednosti, a država nema nikakavu strategiju za opstanak sela“, navode u Zrenjaninskom socijalnom forumu.

   

  Tema razgovora sa meštanima Belog Blata biće kakve su posledince ovakvih prilika u njihovoj sredini, kakav je materijalni položaj stanovništva, kakav je nivo socijalnih servisa u njihovoj sredini (zdravstvena zaštita, obrazovanje i slično).

   

  Zrenjaninski socijalni forum će nastaviti sa organizovanjem ovakvih sastanka i u drugim srednjobanatskim selima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat