• Zrenjanin, Žitište i Novi Bečej dobili pare za izradu prostornih i urbanističkih planova

  Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je juče predstavnicima vojvođanskih gradova i opština ugovore za sufinansiranje izrade prostornih i urbanističkih planova.   Sa ukupno 20 miliona dinara, podržano je 15 planskih dokumenata. Novac su dobili gradovi Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor i opštine Ruma, Novi Bečej, Žitište i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin, Žitište i Novi Bečej dobili pare za izradu prostornih i urbanističkih planova

  Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je juče predstavnicima vojvođanskih gradova i opština ugovore za sufinansiranje izrade prostornih i urbanističkih planova.

   

  Sa ukupno 20 miliona dinara, podržano je 15 planskih dokumenata. Novac su dobili gradovi Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor i opštine Ruma, Novi Bečej, Žitište i Bački Petrovac.

   

  PROČITAJTE JOŠ: UZDRAVLJE! Srednji Banat ima najveći procenat neispravnih uzoraka vode u Srbiji!

   

  Erceg je ovom prilikom naglasio da Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine godinama podržava lokalne samouprave u izradi ovih važnih planskih dokumenata.

   

  – To omogućava lokalnim samoupravama da određene delove naseljenih mesta i gradova, ili kompletna naselja, izmene u delu koji je neophodan za dalji razvoj kako porodičnog stanovanja, tako i industrije. Time se ubrzavaju procesi važni za unapređenje života u njima – kazao je Erceg.

   

  Kako je naveo, Pokrajinska vlada će i u budžetu za 2024. godinu nastaviti sa kontinuiranom podrškom gradovima i opštinama u izradi ovih planskih dokumenata.

   

  Opština Novi Bečej dobila je podršku za izmene i dopune Plana detaljne regulacije radne zone „Izlaz“ – 500.000 dinara, a Opština Žitište za Plan generalne regulacije naselja Žitište – 1,8 miliona dinara.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Sa dva miliona dinara podržana je i izrada Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok II – E“ u Zrenjaninu, dok je 1,7 miliona izdvojeno za izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka.

   

  Zrenjanin, Žitište, Nova Crnja i Sečanj dobili pare za uklanjanje divljih deponija sa njiva

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat