• Zlatica ima problem: Sistem vodovoda i kanalizacije u privatnom vlasništvu

  Lako bi moglo da se desi da Zlatica, selo nadomak Zrenjanina, ostane bez vode ukoliko se trajno ne reši problem sa sistemima vodovoda i kanalizacije, koji je aktuelan više decenija. Nedavno je ponovo bilo problema sa kanalizacijom, ali je on privremeno rešen.   Meštani Zlatice su vodovod i kanalizaciju gradili sami, a ovi sistemi su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zlatica ima problem: Sistem vodovoda i kanalizacije u privatnom vlasništvu

  Lako bi moglo da se desi da Zlatica, selo nadomak Zrenjanina, ostane bez vode ukoliko se trajno ne reši problem sa sistemima vodovoda i kanalizacije, koji je aktuelan više decenija. Nedavno je ponovo bilo problema sa kanalizacijom, ali je on privremeno rešen.

   

  Meštani Zlatice su vodovod i kanalizaciju gradili sami, a ovi sistemi su upisani kao vlasništvo Društvenog poljoprivrednog preduzeća „Zlatica“. Privatizacijom, prešli su u ruke kompanije „Matijević“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Samo za avanturiste: Sa železničkih stanica i dalje polaze autobusi

   

  – To je samo jedan od paradoksa i relikta vremena kada se nije razmišljalo o tome na koga će imovina biti upisana. Vlasnik kompanije nam ne ometa zahvatanje vode sa izvora, jer je i izvor njegovo vlasništvo, ali nije zainteresovan za popravke. Nuđeno je zrenjaninskom JKP „Vodovod i kanalizacija“ da nas preuzme, ali nas nisu hteli ni na poklon – kaže za portal zrenjaninski.com sekretarka MZ Zlatica Nevenka Tanović.

   

  Po njenim saznanjima, u međuvremenu su započeti pregovori između „Vodovoda“ i kompanije „Matijević“, koji još nisu doneli nikakvog rezultata. U Mesnoj zajednici ne znaju dokle se stiglo sa tim pregovorima, jer ni na koji način ne učestvuju u njima.

   

  zlatica

   

  Zlatica nema status naseljenog mesta

   

  Ona naglašava da kompanija „Matijević“ radi hlorisanje vode, ali da u MZ ne znaju ni kada ni kako.

   

  – Problem je i što mi ne dobijamo rezultate analize vode, to sve stiže kompaniji „Matijević“. Istina je da vodu i kanalizaciju ne plaćamo, ali mi smo na to spremni, samo da nas neko preuzme – ističe Tanović i dodaje da im je prošle godine u rešavanju sličnog problema pomogao Grad Zrenjanin, ali da se ova situacija mora rešiti na trajan način, a ne od slučaja do slučaja.

   

  Zlatica, koja ima oko 300 stanovnika, i dalje nema status naseljenog mesta. Za taj status se bori od 2000. godine.

   

  – Vodimo se kao mesna zajednica i pripadamo susednom Lazarevu. A to je vrh naših problema. Ne znam gde je zapelo. Verujem da bi za Zlaticu dobijanje statusa naseljenog mesta bio početak boljih dana – zaključuje Nevenka Tanović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat