• Zbog povećanog broja bakterija voda iz vodovoda u Neuzini nije za piće

  Javno komunalno preduzeće „Sečanj“ saopštilo je da zbog povećanog broja bakterija voda iz seoskog vodovoda u Neuzini nije mikrobiološki ispravna. U kratkom saopštenju za javnost je navedeno da je pojačano hlorisanje, pa se preporučuje korisnicima da se voda ne koristi za piće, već samo za sanitarno-higijenske potrebe do dobijanja novih rezultata ispitivanja.   Prema saznanjima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog povećanog broja bakterija voda iz vodovoda u Neuzini nije za piće

  Javno komunalno preduzeće „Sečanj“ saopštilo je da zbog povećanog broja bakterija voda iz seoskog vodovoda u Neuzini nije mikrobiološki ispravna. U kratkom saopštenju za javnost je navedeno da je pojačano hlorisanje, pa se preporučuje korisnicima da se voda ne koristi za piće, već samo za sanitarno-higijenske potrebe do dobijanja novih rezultata ispitivanja.

   

  Prema saznanjima portala zrenjaninski.com, voda iz seoskog vodovoda u Neuzini ne preporučuje se za piće i kuvanje zbog jednog neispravnog uzorka, pronađenog u septembru.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U ponudi sav alat i materijal neophodan za pripremu doma za zimu

   

  – Od tri uzeta uzorka, prema nalazima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, jedan je bio mikrobiološki neispravan. Zato smo doneli odluku da se voda iz seoskog vodovoda do daljeg ne može koristiti za piće i kuvanje. Sada se rade analize vode iz pet arteskih bunara i česmi u selu. Ukoliko voda iz njih bude neispravna, biće zabranjena za korišćenje – kaže za portal zrenjaninski.com Slavko Romić, predsednik Nadzornog odbora u Javnom komunalnom preduzeću „Sečanj“.

   

  U Neuzini od ponedeljka baloni sa vodom

   

  Od ponedeljka će meštanima Neuzine opština deliti balone sa vodom. Sledeći korak je bušenje novog seoskog bunara. To je veliki posao i za njega je potrebna duža priprema.

   

  – Bunar iz kog se distribuira voda u seoski vodovod je star i potiče iz 1988. godine. Revitalizacija je rađena 2003. a zatim ovog leta. Međutim, očigledno je da on više ne može da obezbedi dovoljne količine ispravne vode – navodi Romić.

   

  Voda u seoskom vodovodu se hloriše ali, prema rečima Romića, ispravnu vodu u ovom trenutku nije moguće dobiti sa dozvoljenom koncentracijom hlora.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Svako selo u opštini Sečanj ima svoj vodovod i rezultati analiza za sada pokazuju da voda u ostalim selima ispunjava sve standarde.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat