• „Vojvodinašume“ obezbedile sadnice: Novi Itebej će na proleće biti zeleniji

  Javno preduzeće „Vojvodinašume“ doniralo je Mesnoj zajednici Novi Itebej 265 sadnica gorskog javora, srebrnolisnog javora, javora mleča, breze i američkog jasena.   Državni sekretar u Ministarstvu finansija Jožef Kerekeš i direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai simbolično su zasadili nekoliko sadnica oko sportskog terena u dvorištu MZ Novi Itebej.   PROČITAJTE JOŠ: Ovako se pojedinci ophode […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Vojvodinašume“ obezbedile sadnice: Novi Itebej će na proleće biti zeleniji

  Javno preduzeće „Vojvodinašume“ doniralo je Mesnoj zajednici Novi Itebej 265 sadnica gorskog javora, srebrnolisnog javora, javora mleča, breze i američkog jasena.

   

  Državni sekretar u Ministarstvu finansija Jožef Kerekeš i direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai simbolično su zasadili nekoliko sadnica oko sportskog terena u dvorištu MZ Novi Itebej.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovako se pojedinci ophode prema specijalnom rezervatu prirode (Foto)

   

  Donirane sadnice svoje mesto su našle i duž seoskih ulica, kao i pored biciklističke staze. Već na proleće, kada krošnje mladih stabala ozelene, ceo ambijent će dobiti novo ruho

   

  Sadnice su proizvedene u rasadnicima „Ečka“ i „Ljutovo“, koji se nalaze u okviru Šumske uprave „Zrenjanin“, odnosno Šumskog gazdinstva „Banat“ iz Pančeva.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Od jeseni prošle godine do danas „Vojvodinašume“ su lokalnim samoupravama, školama i udruženjima donirale ukupno 6.670 komada sadnica šumskih i ukrasnih vrsta drveća. Iako je ova akcija na prvi pogled malog obima, ukoliko inspiriše i druge da se uključe u nju tako što će obezbediti slobodno zemljište za sadnju, posredno će doprineti da se šumovitost Vojvodine popravi“, saopštile su „Vojvodinašume“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Dušica je divna, privržena čoveku i traži topli dom

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat