• VELIKA I POZNATA NEMAČKA KOMPANIJA DOLAZI U SEČANJ

  SEČANJ – Jedna od sedam lokalnih samouprava u Srbiji koja će od Saveta za ekonomski razvoj Vlade Srbije dobiti podsticajna sredstva za ulaganja nekoliko kompanija, jeste i srednjobanatska opština Sečanj. Podsticajna sredstva država kompanijama dodeljuje u skladu sa Zakonom o ulaganjima, a u cilju podsticaja novih investicija i otvaranja novih radnih mesta. I mada je za neke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VELIKA I POZNATA NEMAČKA KOMPANIJA DOLAZI U SEČANJ

  SEČANJ – Jedna od sedam lokalnih samouprava u Srbiji koja će od Saveta za ekonomski razvoj Vlade Srbije dobiti podsticajna sredstva za ulaganja nekoliko kompanija, jeste i srednjobanatska opština Sečanj.

  Sečanj
  Sečanj

  Podsticajna sredstva država kompanijama dodeljuje u skladu sa Zakonom o ulaganjima, a u cilju podsticaja novih investicija i otvaranja novih radnih mesta. I mada je za neke gradove, poput Pećinaca, Sombora ili Sremske Mitrovice, već otkriveno koje su fabrike u pitanju, taj podatak, kada je reč o Sečnju, do sada nije saopšten. Ali, predsednik sečanjske opštine Predrag Milošević otkrio je za portal zrenjaninski.com koji investitor se u narednom periodu očekuje u ovoj srednjobanatskoj komuni.

  – U pitanju je nemačka firma „Tenis“, koja će u Sečnju otvoriti farmu svinja. Ta investicija će omogućiti otvaranje između 150 i 200 novih radnih mesta u našoj sredini. Veliku zahvalnost za ovaj posao dugujemo Republici i Pokrajini, čiju smo podršku imali od starta, a od države ćemo dobiti podsticajna sredstva u iznosu od 170 do 190 miliona dinara – izjavio je Milošević, uz napomenu da se očekuje da „Tenis“ počne sa radom već u decembru ove godine.

  Milošević navodi da se u prethodnom periodu očekuje još jedna značajna investicija, a u pitanju je otvaranje hladnjače za povrće, koju gradi firma „Sveti Nikola“. Ovo preduzeće, po rečima predsednika opštine, već poseduje ribnjake i silose na području ove opštine.

  – Veoma je bitno to što će firma „Sveti Nikola“, osim što će uposliti između 100 i 120 radnika, u posao uključiti i kooperante sa teritorije naše opštine, što znači da naši proizvođači neće morati robu da isporučuju partnerima iz drugih sredina, a to će im, u krajnjem slučaju, smanjiti troškove poslovanja – istakao je Milošević.

  Dobra stvar u svemu ovome je, dodaje prvi čovek Sečnja, to što će mladi moći da ostanu u svojoj sredini.

  – Kad smo dolazili na vlast rekli smo da nam je glavni zadatak da sačuvamo mladost u Sečnju. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da to i ispunimo – zaključio je Milošević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat