• Vanredna odbrana od poplava na Tamišu, poplavljen put Tomaševac – Botoš

  Mere vanredne odbrane od poplava uvedene su na 30,53 kilometara nasipa na Tamišu, u gornjem toku, od državne granice do Sečnja, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“.   Redovna odbrana od poplava i dalje se sprovodi na ukupno 67,48 kilometara odbrambene linije u Vojvodini, i to na 31,11 kilometara nasipa na Tamišu, nizvodno od Sečnja, kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vanredna odbrana od poplava na Tamišu, poplavljen put Tomaševac – Botoš

  Mere vanredne odbrane od poplava uvedene su na 30,53 kilometara nasipa na Tamišu, u gornjem toku, od državne granice do Sečnja, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“.

   

  Redovna odbrana od poplava i dalje se sprovodi na ukupno 67,48 kilometara odbrambene linije u Vojvodini, i to na 31,11 kilometara nasipa na Tamišu, nizvodno od Sečnja, kao i na 36,37 kilometara nasipa na Brzavi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prošle su skoro dve godine od peticije, a Kumane i dalje nema vrtić

   

  Na brani Veliko Središte na Markovačkom potoku ukinute su mere odbrane od poplava, nakon što je nivo vode opao za metar i po u odnosu na utorak.

   

  Prema prognozama, vodostaji na Tamišu su u porastu, dok su vodostaji na Brzavi, kao i nivo vode u retenziji brane Veliko Središte u opadanju.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zbog porasta vodostaja Tamiša, na putu Tomaševac – Botoš juče je bilo vode, o čemu je obaveštena lokalna policija. Inače, ovaj put je izgrađen u koritu za velike vode, na mestu gde je predviđeno prelivanje Tamiša. Prelivanje se dešava svaki put kada vodostaj kod Sečnja dostigne 550 centimetara. Ovakav način rada pri povišenim vodostajima na Tamišu u skladu je sa načinom funkcionisanja Ustave „Tomaševac“ i poznat je žiteljima ovog dela Banata“, kažu u „Vodama Vojvodine“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izvršitelj oglasio prodaju njiva prve klase, početna cena 70 odsto od procenjene vrednosti

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin