• Srednjobanatskim lovcima iz pokrajinskog budžeta blizu 1,9 miliona dinara

  Lovačkim udruženjima sa područja srednjeg Banata odobreno je blizu 1,9 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za sufinansiranje nabavke lovačke opreme. U pitanju su bespovratna sredstva za razvoj lovstva u 2021. godini.   Najviše sredstava dobilo je Lovačko udruženje „Jedinstvo“ iz Elemira. Elemirskim lovcima su odobrena tri projekta, a ukupno su dobili 515.712 dinara.   PROČITAJTE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srednjobanatskim lovcima iz pokrajinskog budžeta blizu 1,9 miliona dinara

  Lovačkim udruženjima sa područja srednjeg Banata odobreno je blizu 1,9 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za sufinansiranje nabavke lovačke opreme. U pitanju su bespovratna sredstva za razvoj lovstva u 2021. godini.

   

  Najviše sredstava dobilo je Lovačko udruženje „Jedinstvo“ iz Elemira. Elemirskim lovcima su odobrena tri projekta, a ukupno su dobili 515.712 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Omladinsko – kulturno društvo “Aradački hrast” u ekološkoj akciji

   

  Po 200.000 dinara za sufinansiranje nabavke opreme za korisnike lovišta dobila su lovačka udruženja „Gornji Tamiš“ iz Boke i „Nova Crnja“ iz istoimenog mesta.

   

  Lovačko udruženje Žitište za ove namene je dobilo 199.784 dinara, a Lovačko udruženje „Soko – Bočar“ iz Bočara 198.900 dinara.

   

  Sredstva su dodeljena i lovačkim udruženjima „Svetozar Berić“ iz Kumana, i to 198.000 dinara, „Laza Pajić“ iz Novog Miloševa (195.000) i „Aleksandrovo“ iz istoimenog mesta (175.500 dinara).

   

  Za razvoj lovstva ukupno 25,5 miliona dinara

   

  Ugovore je korisnicima pre nekoliko dana uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

   

  Božić je kazao da je podržano ukupno 90 projekata lovačkih uduženja i korisnika lovišta, kao što su nabavka terenskih vozila, spektiva, opreme za noćno osmartanje i za video-nadzor.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ukupna vrednost investicije je 31,3 miliona dinara, od čega je 25,5 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo, preko Budžetskog fonda za razvoj lovstva, dok su sami korisnici investirali 5,8 miliona dinara.

   

  Božić je dodao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu podstiče razvoj lovstva, koji čini bitan deo ukupnog ekonomskog razvoja naše zemlje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat