• Sprema se rekonstrukcija graničnog prelaza Jaša Tomić

  Republička direkcija za imovinu je najavila da će 9. maja raspisati tender za predaju dokumentacije za rekonstrukciju nekoliko graničnih prelaza. Na ovom spisku se nalazi i granični prelaz Jaša Tomić, u opštini Sečanj.   Tender za čišćenje više graničnih prelaza, između ostalog i Jaše Tomića, najavljen je za 7. mart.   PROČITAJTE JOŠ: Brana na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sprema se rekonstrukcija graničnog prelaza Jaša Tomić

  Republička direkcija za imovinu je najavila da će 9. maja raspisati tender za predaju dokumentacije za rekonstrukciju nekoliko graničnih prelaza. Na ovom spisku se nalazi i granični prelaz Jaša Tomić, u opštini Sečanj.

   

  Tender za čišćenje više graničnih prelaza, između ostalog i Jaše Tomića, najavljen je za 7. mart.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Brana na Tisi pretrpeće određene izmene: Prevodnica i šira i duža

   

  Podsetimo, granični prelaz Jaša Tomić – Fenj jedan je od dva međunarodna drumska granična prelaza sa Rumunijom, koja se nalaze na području srednjeg Banata. Drugi se nalazi u opštini Nova Crnja, i reč je o prelazu Srpska Crnja – Žombolj.

   

  U planu je izgradnja još jednog prelaza sa Rumunijom, ovog puta u opštini Žitište. Reč je o graničnom prelazu Srpski Itebej – Otelek. On je važan deo projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, na revitalizaciji kanala Begej i izgradnji biciklističke staze, uz Begej, od Temišvara do Zrenjanina.

   

  Prelaz će biti za bicikliste, brodove i pešake.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kako je ranije saopšteno, biće otvoren od 7 do 19 sati, uz mogućnost da se međudržavnim sporazumom vreme rada produži.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Pišem sa rumunske strane iz Temišvara.
   Baš se radujem što če se srediti granićni prelaz Jaša Tomić a još više se radujem otvaranjem novog granićnog prelaza kod Srpskog Itebeja koji če važeci za bicikliste, brodove i pešake.
   Ako pogledate na mapi videčete da od Srpskog Itebeja do Oteleka ima svega 13-13 km, skoro pa ništa. Ako bi se napravijo jedan novi put na ovom segmentu, onda bi moglo da pređu i vozila do 3,5 T a graničari bi imali malo više posla. Ako čekaju samo bicikliste, brodove i pešake (baš se pitam koliko pešaka če prolaziti ovuda?), onda če gubiti samo vreme na tom graničnom prelazu…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat