• SLOVENCI PRODAJU POGONE U JAŠI TOMIĆU

  SEČANJ – Slovenački „Cimos“, odnosno „FAM Sečanj – Automobilska industrija“, objavio je javni poziv za prodaju proizvodne hale u Jaši Tomiću. Na prodaju je oglašen objekat metaloprerađivačke industrije i pripadajuće zgrade s građevinskim zemljištem, ukupne površine 177.231 kvadrata i prpadajućim objektima površine 12.667 kvadratnih metara. Pismene obavezujuće ponude dostavljaju se do 31. jula, a biće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  SEČANJ – Slovenački „Cimos“, odnosno „FAM Sečanj – Automobilska industrija“, objavio je javni poziv za prodaju proizvodne hale u Jaši Tomiću.

  Pogoni u Jaši Tomiću (Foto: NMR Info)
  Pogoni u Jaši Tomiću (Foto: NMR Info)

  Na prodaju je oglašen objekat metaloprerađivačke industrije i pripadajuće zgrade s građevinskim zemljištem, ukupne površine 177.231 kvadrata i prpadajućim objektima površine 12.667 kvadratnih metara. Pismene obavezujuće ponude dostavljaju se do 31. jula, a biće otvorene do 15. avgusta.

  Inače, „Cimos“ je fabriku otkivaka „Jaša Tomić“ kupio za 1,2 milion evra, a njena procenjena vrednost bila je 1,1 milion evra. Privatizaciju je obavio tadašnji Centar Agencije za privatizaciju za sprovođenje stečajnih postupaka, a na licitaciji „Cimos“ je dao veću ponudu od dve nemačke firme i temerinske Fabrike kugličnih ležajeva. Već tada su Slovenci bili vlasnici „Livnice“ u Kikindi i preuzeli upravljanje sečanjskim FAM-om, pa su u Jaši Tomiću organizovali pogon svoje firme iz Sečnja.

  Slovenci su, pritisnuti velikim dugovima, i 2014. godine pokušali da nađu zakupca pogona u Jaši Tomiću. Zakupcu je ponuđena proizvodna hala i druga zdanja fabrike na ulazu u naselje. U tadašnjm oglasu FAM i „Cimos“ nisu bili naznačili iznos koji bi prihvatili za zakup Kovačnice, ali su zadržali pravo da ne prihvate nijednu ponudu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat