• Seoska slava u Elemiru, meštani priredili bogat program (Foto)

  Drugog dana seoske slave u Elemiru položeni su venci na spomenik palim borcima u Bari kod Elemira, održano je takmičenje u kuvanju zečjeg paprikaša, igrani su šahovski turniri, preferans i fudbal.     Na mestu gde su nadmoćni nemački okupatori 26. avgusta 1944. godine napali bazu partizanskih ilegalaca, kada je u borbi poginulo njih 55, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Seoska slava u Elemiru, meštani priredili bogat program (Foto)

  Drugog dana seoske slave u Elemiru položeni su venci na spomenik palim borcima u Bari kod Elemira, održano je takmičenje u kuvanju zečjeg paprikaša, igrani su šahovski turniri, preferans i fudbal.

   

  Seoska slava u Elemiru

   

  Na mestu gde su nadmoćni nemački okupatori 26. avgusta 1944. godine napali bazu partizanskih ilegalaca, kada je u borbi poginulo njih 55, a samo 15 se probilo iz obruča, vence su položile delegacije iz Udruženja boraca iz Zrenjanina i Elemira. Na tu stradalničku bitku uspomene je evocirao Božidar Solarov Čaruga, potomak jednog od preživlih učesnika

   

  U centru sela održana je i tradicionalna „Zečijada“, odnosno takmičenje u spremanju zečjeg paprikaša, na kojem se nadmetalo 16 ekipa iz Elemira i okolnih mesta.

   

  Seoska slava u Elemiru

   

  U Šahovskom klubu Naftagas održan je brzopotezni turnir za seniore, kao i tradicionalni 25. po redu Memorijal „Dragomir Latković“, na kojem su učestvovali mladi šahisti. U nedelju popodne je na programu bio preferans turnir, kao i fudbalska utakmica FK Naftagas Elemir – FK 2. oktobar Kumane.

   

  Seoska slava u Elemiru
  Foto: Milan Topalov

   

  Seoska slava u Elemiru
  Foto: Milan Topalov

   

  Seoska slava u Elemiru
  Foto: Milan Topalov

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat