• SAVINDAN OBELEŽEN I U ŠKOLI U BELOM BLATU

  BELO BLATO – Savindan, kao jedan od najznačajnijih duhovno – svetovnih praznika u Srbiji, obeležen je i u beloblatskoj školi. Skromno i s puno pažnje i ljubavi prema delu Svetog Save, đaci su priredili zaista lepu akademiju u čast prvom arhiepiskopu i velikom srpskom prosvetitelju, Rastku Nemanjiću, potonjem monahu i svecu Savi.     Nizom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SAVINDAN OBELEŽEN I U ŠKOLI U BELOM BLATU

  BELO BLATO – Savindan, kao jedan od najznačajnijih duhovno – svetovnih praznika u Srbiji, obeležen je i u beloblatskoj školi. Skromno i s puno pažnje i ljubavi prema delu Svetog Save, đaci su priredili zaista lepu akademiju u čast prvom arhiepiskopu i velikom srpskom prosvetitelju, Rastku Nemanjiću, potonjem monahu i svecu Savi.

   

   

  Nizom narativnih prikaza i igrokazima mali glumci su publici dočarali jedno drugo vreme u kom je Sveti Sava, svojim nesebičnim delima, trasirao put humanosti, duhovnosti, ali i prosvetiteljstva. Vrlo naklonjen vaspitanju i obrazovanju dece, Sava je pokušavao da usadi upravo tu duhovno – humanu crtu u svakom mladom biću. Svakako, s posebnim naglaskom na obrazovanje i negovanje dobrih odnosa unutar heterogenih zajednica. To je ujedno i podsetnik na nasušne ljudske potrebe sa kojima čovek postaje potpuno biće.

   

   

  Nakon svečane akademije deci su, po starom običaju, podeljene bombone, kao nagrada za njihova dobra dela.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat