• Rekonstruisana školska igrališta u Tordi i Banatskom Karađorđevu

  Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je juče opštinu Žitište. Tom prilikom se sastao sa predsednikom ove opštine Mitrom Vučurevićem i članovima ovdašnjeg Sportskog saveza.   Nakon radnog sastanka sa Vučurevićem, Batez je obišao Osnovnu školu „Adi Endre“ u Tordi, gde je adaptiran teren za male sportove. Zatim je posetio i Osnovnu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstruisana školska igrališta u Tordi i Banatskom Karađorđevu

  Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je juče opštinu Žitište. Tom prilikom se sastao sa predsednikom ove opštine Mitrom Vučurevićem i članovima ovdašnjeg Sportskog saveza.

   

  Nakon radnog sastanka sa Vučurevićem, Batez je obišao Osnovnu školu „Adi Endre“ u Tordi, gde je adaptiran teren za male sportove. Zatim je posetio i Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu. Tom prilikom, u dvorištu karađorđevačke škole je otvoren teren za male sportove, čiju je izgradnju finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

   

  – Na konkursu koji je sekretarijat raspisao za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportske infrastrukture prioritet imaju otvorena školska igrališta. Posebnu pažnju, s tim u vezi, posvećujemo školama u malim sredinama, u kojima ne postoje fiskulturne sale. Ova otvorena školska igrališta uglavnom su jedina mesta okupljanja omladine u selima – kazao je Batez.

   

  On je najavio da će pokrajinski sekretarijat na čijem je čelu i u narednom periodu pružati podršku žitištanskoj lokalnoj samoupravi.

   

  – Opština je već delegirala novi projekat za sanaciju fudbalskog terena u Žitištu. Potrudićemo se da je podržimo i u toj nameri. Želja nam je da se saniraju svlačionice i zgrada koja se koristi za potrebe glavnog fudbalskog kluba u opštini – naglasio je Batez.

   

  školska igrališta
  Foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

   

  Još nekoliko projekata vezanih za sportske objekte

   

  Predsednik žitištanske opštine Mitar Vučurević je podvukao da su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Sportski savez Vojvodine dve institucije koje redovno pomažu projekte i aktivnosti koje se tiču ove banatske opštine. Vučurević je kazao da opština ima nameru da u narednom periodu realizuje još nekoliko projekata koji su vezani za sportske objekte.

   

  – Sport u opštini Žitište je na nekoj klackalici, ako uzmemo u obzir sve ono što je zadesilo sredine poput naše. To je odliv stanovništva, prvenstveno mladih. Ono što nas ohrabruje jeste postojanje više sportskih, odnosno košarkaških, fudbalskih i drugih klubova. To nam daje obavezu da ulažemo u sportske objekte – istakao je Vučurević.

   

  On je napomenuo da bi najbolje bilo kada bi se obrazovani sportski kadar više uključio u juniorske pogone i posvetio se deci.

   

  Direktorka Osnovne škole „Nikola Tesla“ Nataša Knežević je, komentarišući poslednju investiciju, rekla da su prilikom izgradnje velike hale u Banatskom Karađorđevu i jedan i drugi teren bili poprilično uništeni. Zbog toga časovi fizičkog vaspitanja maltene nisu ni mogli da se održavaju napolju.

   

  – Međutim, zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uspeli smo da rekonstruišemo teren. Sada se nastava može nesmetano odvijati. Sledeća investicija bi mogla da bude na školskom objektu u Tordi, gde nemamo fiskulturnu salu, a takođe i u Čestergu. Tamo se nalaze naša izdvojena odeljenja – navela je Knežević.

   

  školska igrališta
  Foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat