• Psi se provukli kroz ogradu, ušli u dvorište i podavili trinaest kokošaka!

  Psi koji lutaju ulicama Elemira izazvali su jedan nemili događaj koji je uznemirio porodicu Jeličić iz ovog banatskog sela. Psi su, naime, ušli u dvorište ove elemirske familije i podavali im 13 kokošaka. Iza „nezvanih gostiju“ ostala je samo ružna slika – perje svuda po dvorištu i delovi usmrćenih kokošaka.   – U selu ima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Psi se provukli kroz ogradu, ušli u dvorište i podavili trinaest kokošaka!

  Psi koji lutaju ulicama Elemira izazvali su jedan nemili događaj koji je uznemirio porodicu Jeličić iz ovog banatskog sela. Psi su, naime, ušli u dvorište ove elemirske familije i podavali im 13 kokošaka. Iza „nezvanih gostiju“ ostala je samo ružna slika – perje svuda po dvorištu i delovi usmrćenih kokošaka.

   

  – U selu ima mnogo pasa koji, ili nemaju vlasnike, ili su na ulici bez ikakvog nadzora. Ima ih i agresivnih, pa je problem pustiti decu samu da se igra na ulici. Mi imamo ograđeno dvorište, ali to nije bio problem da se psi uvuku unutra i podave nam 13 kokošaka. Odmah sam alarmirala sve nadležne u mesnoj zajednici, zvala sam i „Čistoću i zelenilo“. Radnici su došli i uspeli da uhvate dva psa, ali ko zna koliko ih je još na ulici. Ovo nije problem koji se jednokratno rešava, to mora sistematski da se radi – ispričala je za portal zrenjaninski.com Bojana Jeličić iz Elemira.

   

  Sekretar Mesne zajednice Elemir Dragiša Cukić kaže za naš portal da se po svakoj prijavi meštana reaguje.

   

  – Kada nam žitelji prijave problem sa lutalicama, mi zovemo „Čistoću“ i oni ljudi urade sve što je u njihovoj moći. Problem su i psi koji imaju vlasnika, ali lutaju selom. Ove prave lutalice izgube se u ulici i radnici zoohigijene ih lako uhvate. A ovi psi što imaju vlasnike, znaju kroz koju rupu treba da pobegnu. Posle ovog poslednjeg slučaja, radnici zoohigijene su uhvatili dva psa, ali trebalo bi da dođu i da prođu kroz celo selo – ističe Cukić.

   

  Prema važećem pravilniku, psi lutalice se samo privremeno zadržavaju u prihvatilištu, gde se vakcinišu i sterilišu, i onda se ponovo vraćaju na mesto gde su uhvaćeni. Tamo ih niko ne hrani, i problem se ponavlja.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat