• Predrag Rađenović: Ove godine odrađen samo deo planiranih poslova

  Zbog pandemije koronavirusa, mnogi planovi u opštini Sečanj, koji su bili zacrtani za ovu godinu, nisu realizovani. U lokalnoj samoupravi očekuju da će se situacija uskoro stabilizovati i da će planirani poslovi biti odrađeni u 2021. Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović kaže za portal zrenjaninski.com da je najveći deo pažnje proteklih meseci bio usmeren na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predrag Rađenović: Ove godine odrađen samo deo planiranih poslova

  Zbog pandemije koronavirusa, mnogi planovi u opštini Sečanj, koji su bili zacrtani za ovu godinu, nisu realizovani. U lokalnoj samoupravi očekuju da će se situacija uskoro stabilizovati i da će planirani poslovi biti odrađeni u 2021. Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović kaže za portal zrenjaninski.com da je najveći deo pažnje proteklih meseci bio usmeren na borbu protiv virusa korona i na to da opština, i u ovim vanrednim okolnostima, funkcioniše bez većih problema.

   

  Inače, Sečanj je, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, četvrta, od ukupno pet opština u Srednjobanatskom upravnom okrugu, po broju registrovanih aktivnih slučajeva koronavirusa. Ovde su trenutno aktivna 163 slučaja zaraze.

   

  – Uložili smo maksimalne napore da održimo sistem u ovim vanrednim okolnostima. Sve je redovno funkcionisalo, Dom zdravlja, škole, lokalna samouprava… Naša opština je dugo odolevala virusu i dok su u drugim krajevima Srbije, na početku pandemije, beleženi prvi slučajevi, mi ih tada još nismo imali. Često smo apelovali na građane da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite. Većina je pokazala odgovornost u ovakvim trenucima – kazao je Predrag Rađenović.

   

  sečanj
  Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

   

  Predrag Rađenović: Priliv sredstava bio manji od očekivanog

   

  Uprkos vanrednoj situaciji, koja je prvog decembarskog dana i zvanično proglašena na celoj teritoriji sečanjske opštine, u godini na izmaku nisu izostali pojedini projekti koji su bili obuhvaćeni ovogodišnjim planovima.

   

  – Uradili smo atarske puteve u Neuzini, Šurjanu, Jaši Tomiću i Konaku. U toku je i gradnja trotoara u Konaku i Jarkovcu. Takođe, radili smo i izmuljenje kanalske mreže, zajedno sa JVP „Vode Vojvodine“ i Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Naravno, dosta planova je otpalo, jer je priliv sredstava u opštinski budžet bio manji od očekivanog – naglašava Rađenović.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Primećena porodica ugroženih dabrova u okolini Zrenjanina

   

  U okviru radova na uređenju kanalske mreže, koja je u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, između ostalog je izvedeno mašinsko tarupiranje vegetacije bagerom na sistemu za odvodnjavanje Oređ – Bele Bare – Sutjeska, koji pripada katastarskoj opštini Jaša Tomić. Tarupiranje je sprovedeno u dužini od 9.500 metara kanalske mreže.

   

  Vodilo se računa i o mladima, pa je sredinom septembra, u dvorištu Srednje škole „Vuk Karadžić“ u Sečnju, i zvanično puštena u rad teretana na otvorenom. Radovi su finansirani iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Sečanj. Teretana na otvorenom je nakon nastave na raspolaganju i ostalim stanovnicima Sečnja, gde je sport oduvek važio za bitan segment života.

   

  – Uspeli smo da deci obezbedimo mogućnost da imaju teretanu na otvorenom, pogotovo usled okolnosti koje su nas zadesile, kada teretane jedno vreme nisu mogle da rade – ističe Rađenović.

   

  crkva u krajišniku
  Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

   

  Nastavljena izgradnja hrama u Krajišniku

   

  Ove godine nastavljeni su i radovi na izgradnji hrama Svetog Pantelejmona u Krajišniku. Mesna zajednica Krajišnik i crkvena parohija organizovali su akciju prikupljanja finansijskih sredstava za izgradnju hrama. Donacije su prikupljane od kuće do kuće, a to su činila lica koja su imala potpisanu saglasnost od strane Crkvene opštine i Mesne zajednice Krajišnik.

   

  – Prikupljena su sredstva u iznosu od 291.245 dinara. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos u skladu sa mogućnostima. Svesni smo da živimo u teškim vremenima i da je stalno prisutna neizvesnost za egzistenciju, ali su meštani, bez obzira na to, nesebično pomogli – izjavio je jerej Zoran Milinković i dodao da je potrebno prikupiti još dosta sredstava da bi se gradnja odvijala dosadašnjim tokom.

   

  Od kapitalnih projekata u narednoj godini, predsednik opštine Sečanj izdvaja završetak Hale sportova u Sečnju i prečistača otpadnih voda. U planu je i asfaltiranje ulica u pojedinim selima,

   

  – Planirani budžet za narednu godinu je 494 miliona dinara, što je manje u odnosu na budžet koji smo planirali za 2020. godinu. Budžet za 2021. je realan i moraćemo da stegnemo kaiš – napominje prvi čovek ove srednjobanatske opštine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat