• Popravljena čuvarska osmatračnica u Parku prirode „Rusanda“

  Čuvarska osmatračnica u Parku prirode „Rusanda“, koja je locirana iza bolničkog kompleksa, u većem delu je popravljena, odnosno stabilizovana i učvršćena.   Kako saopštavaju iz Ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina, tokom juna su uočeni nedostaci na osmatračnici, odnosno nestabilnost objekta.   PROČITAJTE JOŠ: Osuđen na novčanu kaznu jer je obavljao ribolov u vreme zabrane   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Popravljena čuvarska osmatračnica u Parku prirode „Rusanda“

  Čuvarska osmatračnica u Parku prirode „Rusanda“, koja je locirana iza bolničkog kompleksa, u većem delu je popravljena, odnosno stabilizovana i učvršćena.

   

  Kako saopštavaju iz Ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina, tokom juna su uočeni nedostaci na osmatračnici, odnosno nestabilnost objekta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Osuđen na novčanu kaznu jer je obavljao ribolov u vreme zabrane

   

  „Pojedini delovi gazišta na donjem i gornjem delu osmatračnice bili su oslabljeni usled propadanja i pucanja letvi. Zatim, delovi gazišta stepeništa su rasklimani, kao i delovi rukohvata stepeništa, što je objekat činilo nebezbednim. Prilikom sanacije, čuvarska osmatračnica je kosim gredama učvršćena i stabilizovana. Ovo je prva intervencija na objektu osmatračnice od 2014. godine. Od radova, ostala je još popravka krova osmatračnice što će u velikoj meri produžiti radni vek ovog objekta. U planu je i zaštita drveta lakiranjem“, saopštavaju iz zrenjaninske ustanove „Rezervati prirode“.

   

  Najavljeno je i da će se narednom periodu obaviti popravka i rehabilitacija ostalih objekata za zaštitu prirode u kompleksu Parka prirode „Rusanda“.

   

  čuvarska osmatračnica
  Foto: Rezervati prirode

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat