• Poljočuvari zatekli Kineza na njivi, ono što je radio objasnio je poslovicom

  Zrno po zrno pogača – prvo je što je rekao Kinez. kog su poljočuvari zatekli na njivi, na izlazu iz Botoša prema Tomaševcu.   Bila je nedelja, pa još Sveta Petka. Ali, dok su mnogi slavili ili odmarali, jedan vredni kineski državljanin, koji sada boravi u Banatu, špartao je botoškim atarom. Na njivi koja je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljočuvari zatekli Kineza na njivi, ono što je radio objasnio je poslovicom

  Zrno po zrno pogača – prvo je što je rekao Kinez. kog su poljočuvari zatekli na njivi, na izlazu iz Botoša prema Tomaševcu.

   

  Bila je nedelja, pa još Sveta Petka. Ali, dok su mnogi slavili ili odmarali, jedan vredni kineski državljanin, koji sada boravi u Banatu, špartao je botoškim atarom. Na njivi koja je bila već uzorana, ali su još bili vidljivi ostaci useva kukuruza, zatekla ga je patrola zrenjaninske poljočuvarske službe.

   

  „Sakupljam kukuruz koji je ostao na njivi. Imam nešto živine kojoj će to biti ukusna hrana. A poštujem ono što vi Srbi kažete – zrno po zrno, pogača“. Ovim rečima dočekao je ovaj vedri i vredni čovek poljočuvare, koji su, kao i on, bili u akciji u prazničnom danu.

   

  Pročitajte još: RTS zabeležio kamerama nesvakidašnju zrenjaninsku svadbu (Video)

   

  Posle fotografisanja sa koordinatorom poljočuvara Branislavom Lazićem, novopečeni Lala nastavio je da puni svoju vreću. A poljočuvari su nastavili obilazak. Ono sa čime su se kasnije suočili nije bilo ni malo simpatično. Naime, naišli su na četiri slučaja paljenja žetvenih ostataka na njivama.

   

  poljočuvari zatekli kineza na njivi

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat