• Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević posetio opštinu Novi Bečej

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti opštini Novi Bečej. Tamo se najpre sastao sa predsednikom te opštine Sašom Maksimovićem.   Ivanišević i Maksimović su se tom prilikom dotakli aktuelnih tema u oblasti privrede, a posebno ugrožene privredne grane – turizma, koji trenutno trpi najveće posedice zbog pandemije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević posetio opštinu Novi Bečej

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti opštini Novi Bečej. Tamo se najpre sastao sa predsednikom te opštine Sašom Maksimovićem.

   

  Ivanišević i Maksimović su se tom prilikom dotakli aktuelnih tema u oblasti privrede, a posebno ugrožene privredne grane – turizma, koji trenutno trpi najveće posedice zbog pandemije koronavirusa.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Čekajući da slete u gnezda: Rode stigle i do Belog jezera

   

  Sekretar Ivanišević je kazao da je ideja da sekretarijat na čijem je čelu, zajedno sa lokalnim samoupravama, kreira konkurse kojima će se pomagati turistička infrastruktura.

   

  – Potrudićemo se da u celoj pokrajini razvijemo turističke organizacije jer su one od strateškog značaja – rekao je Ivanišević.

   

  On je najavio i predstojeće konkurse iz oblasti privrede, turizma, a posebno zapošljavanja.

   

  nenad ivanišević u novom bečeju
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Predsednik opštine Saša Maksimović naglasio je da postoji mnogo pripremljenih projekata i onih koji su u pripremi. U okviru današnjeg susreta akcenat je stavljen na unapređenje turističke infrastrukture.

   

  Sekretar Ivanišević je razgovarao i sa direktorom Turističke organizacije Novog Bečeja Sašom Dujinom, koji je predstavio rad te organizacije, Info-centra i suvenirnice, te skrenuo pažnju i na one objekte i celine kojima upravlja pomenuta ustanova.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam upoznala se i sa privrednim, kulturno-istorijskim i turističkim resursima ove srednjobanatske opštine. Obišla je Spomen-muzej i etno-kuću „Glavaševa kuća“, koja je pod upravom Opštine, kao i žitni magacin i marinu ,,Gradište“, jedinu ovog tipa na reci Tisi.

   

  Učesnici su se složili s tim da ova opština ima dosta da ponudi u gotovo svim granama i aspektima, ali i da je potrebno nastaviti sa ulaganjima, pa čak i intenzivirati saradnju i pružanje institucionalne podrške.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat