• POGLEDAJTE: „Kad Tisa cveta“ cvate i ljubav

  NOVI BEČEJ – Varoš kao iz bajke na obali Tise, Novi Bečej, u dva dana i noći bio je dobar domaćin najromantičnije manifestacije „Kad Tisa cveta“, posvećene jedinstvenom prirodnom fenomenu – cvetanju Tise i veličanju ljubavi. Dane kada insekt zvani Tiski cvet, koji tri godine živi u mulju, izađe na površinu reke kako bi produžio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Varoš kao iz bajke na obali Tise, Novi Bečej, u dva dana i noći bio je dobar domaćin najromantičnije manifestacije „Kad Tisa cveta“, posvećene jedinstvenom prirodnom fenomenu – cvetanju Tise i veličanju ljubavi.

  Sve odisalo na romantiku
  Sve odisalo na romantiku

  Dane kada insekt zvani Tiski cvet, koji tri godine živi u mulju, izađe na površinu reke kako bi produžio vrstu i kada Tisa izgleda kao da vri prekrivena hiljadama sićušnih cvetića, u Novom Bečeju pretvorili su u praznik ljubavi.

  Tako je bilo i ovog vikenda, kada su Tiski kej zaposele hiljade romantičnih duša, a najviše ljubavnih parova, od onih najmlađih do poznih godišta. Svi su strpljivo čekali sumrak da bi, po običaju, niz reku pustili plutajuće svećice utisnute u liciderska srca, sve uz želju, koja se po legendi garantovano ostvaruje u doba cvetanja Tise. Blistala je Tisa hiljadama sićušnih iskrica, dok je na krcatim obalama, splavovima i plovilima bujala energija ljubavi.

  Danica i Nikola Đurišić, supružnici iz Crvenke, 50 godina braka obeležili su upravo na novobečejskoj manifestaciji. Oni su u vodu spustili dva velika srca uvezana zlatnom mašnom, sa po deset svećica na svakom i svetlećim brojem 50.

  – Bila je to ljubav od prvog susreta, a bili smo komšije, kolonisti doseljeni u Crvenku. Proživeli smo jedan lep brak i sada mi je želja da što duže traje – kaže Nikola za portal „Zrenjaninski“.

  Pet decenija u braku - Nikola i Danica Đurišić
  Pet decenija u braku – Nikola i Danica Đurišić

  A njegova „vjerna ljuba“, na pitanje šta je poželela puštajući sveće niz Tisu, kaže:

  – Svima koji su u vezi ili braku želim da se vole, poštuju, tolerišu i dočekaju jubilej kao naš. I da imaju potomstvo za ponos, kao mi što imamo dva sina, četvoro unučadi i peto na putu – veli Danica.

  Romantične želje plutale rekom
  Romantične želje plutale rekom

  Na obali je, ipak, najviše mladih palilo svećice i spuštalo ih u reku. Moglo se sresti i mnogo stranaca. Biljana iz Makedonije došla je sa grupom prijatelja iz bivše Jugo-republike, a za manifestaciju je videla najavu na Fejsbuku.

  – Došli smo iz radoznalosti a odlazimo sa najlepšim utiscima o ovom predivnom gradiću i romantičnom i mističnom događaju. Dolazim i iduće godine, ali će nas u grupi biti mnogo više, jer ovo je neponovljiv doživljaj – obećava Biljana.

  Na obali bilo najviše mladih
  Na obali bilo najviše mladih

  Organizatori manifestacije postarali su se da za sve prisutne bude i muzike. Sve u duhu romantike bendovi su nastupali na splavovima, a repertoar je uglavnom bio sa ljubavnim porukama. Plesna grupa iz Beograda priredila je spektakularan performans na vodi, uz bakljadu, bilo je mnogo zvučnih i vizuelnih efekata, za nezaborav. A svi koji su došli, uz onu skrivenu želju imali su još jednu – da i iduće godine budu učesnici ove romantične priče.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat