• Počinju pripreme za prvi „Žitištanski vašar“ koji će biti održan 30. aprila

  Ove nedelje počinju pripreme za prvi „Žitištanski vašar“, koji će u ovom srednjobanatskom mestu, uz podršku ovdašnje Turističke organizacije, biti održan u nedelju, 30. aprila.   U planu je košenje trave, uklanjanje otpada i obeležavanje i numerisanje mesta na prostoru na kom će biti organizovana ova manifestacija. Ujedno je upućen poziv svim zainteresovanim izlagačima da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinju pripreme za prvi „Žitištanski vašar“ koji će biti održan 30. aprila

  Ove nedelje počinju pripreme za prvi „Žitištanski vašar“, koji će u ovom srednjobanatskom mestu, uz podršku ovdašnje Turističke organizacije, biti održan u nedelju, 30. aprila.

   

  U planu je košenje trave, uklanjanje otpada i obeležavanje i numerisanje mesta na prostoru na kom će biti organizovana ova manifestacija. Ujedno je upućen poziv svim zainteresovanim izlagačima da se prijave za učešće na vašaru.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Veliki uskršnji humanitarni bazar u Konaku: Meštani pomažu trogodišnjoj devojčici

   

  Kako je najavljeno, „Žitištanski vašar“ će biti održan na parceli uz obilaznicu oko Žitišta, prema Torku. Ona je površine oko 15 hektara, a deo te parcele bi se koristio za postavljanje štandova i parkiranje vozila. Za učesnike je obezbeđeno više od 250 besplatnih izlagačkih mesta, kao i 20 montažnih tezgi, toaleta i kontejnera. Sva mesta će biti numerisana i označena, a njihov raspored biće objavljen narednih dana. Svi zainteresovani izlagači će tako imati mogućnost da pogledaju i izaberu slobodno mesto koje im najviše odgovara.

   

  prostor na kom će biti održan žitištanski vašar
  Prostor na kom će biti održan „Žitištanski vašar“

   

  Nijedno drvo neće biti uklonjeno

   

  Na predlog organizatora, sva mesta na prvom vašaru će biti besplatna, dok će se prostor za prodavce hrane i pića naplaćivati. Cene za ove lokacije biće naknadno objavljene. Na „Žitištanskom vašaru“ neće biti izlaganja stoke, već će za tu vrstu prodaje biti obezbeđen drugi prostor.

   

  „Drveće koje je posađeno pre više od dve decenije poslužiće kao odlična hladovina tokom letnjeg perioda održavanja vašara. Prostor od sedam i više metara između drvoreda obezbediće nesmetanu cirkulaciju posetilaca kao i izlaganje robe“, poručili su organizatori.

   

  Oni su napomenuli da nijedno drvo neće biti uklonjeno, nego da će na mestima na kojima su se nekada nalazila stabla biti posađena nova.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Žitištanski vašar“ će se održavati svake poslednje nedelje u mesecu, od aprila do oktobra. Deo sredstava od vašara biće usmeren u pošumljavanje i uređenje lokacije gde se on održava, kao i u donacije vrtićima na području opštine Žitište.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat