• POČINJE SA RADOM ELEKTRANA NA BIOGAS

  BOTOŠ – U Botošu se sutra svečano pušta u rad elektrana na biogas, koju je izgradilo botoško preduzeće „Bioelektra“, a događaju će prisustvovati i ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić, kao i ambasador kraljevine Holandije u Beogradu Hendrik van de Dool. Preduzeće „Bioelektra“ iz Botoša izgradilo je pogon za proizvodnju električne i toplotne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POČINJE SA RADOM ELEKTRANA NA BIOGAS

  BOTOŠ – U Botošu se sutra svečano pušta u rad elektrana na biogas, koju je izgradilo botoško preduzeće „Bioelektra“, a događaju će prisustvovati i ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić, kao i ambasador kraljevine Holandije u Beogradu Hendrik van de Dool.

  botos-elektrana

  Preduzeće „Bioelektra“ iz Botoša izgradilo je pogon za proizvodnju električne i toplotne energije iz biogasa, na bazi biomase različitog porekla, a investicija je u prvoj fazi vredna dva i po miliona evra. Poduhvat je dobio podršku holandske vlade u iznosu od 688.000 evra bespovratnih sredstava, a nedavno i podršku od 275.000 dolara, u okviru projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, koji finasira Globalni fond za razvoj životne sredine.

  Erste banka, kao vodeća u finansiranju objekata za proizvodnju obnovljive energije, u izgradnju elektrane uložila je 1,2 miliona evra.

  Električnu energiju koju će proizvoditi elektrana preuzimaće EPS, a sekundarni proizvodi biće toplotna energija i organska đubriva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat