• PO PRVI PUT SUFINANSIRAJU TROŠKOVE VANTELESNE OPLODNJE

  ŽITIŠTE – Na javni poziv Opštine Žitište za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje, koji je objavljen na osnovu podrške Kabineta ministrke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, javila su se dva bračna para. Sredstva su obezbeđena za 3 para, ali veće interesovanje je izgleda izostalo.     Ovo je, inače, prvi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PO PRVI PUT SUFINANSIRAJU TROŠKOVE VANTELESNE OPLODNJE

  ŽITIŠTE – Na javni poziv Opštine Žitište za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje, koji je objavljen na osnovu podrške Kabineta ministrke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, javila su se dva bračna para. Sredstva su obezbeđena za 3 para, ali veće interesovanje je izgleda izostalo.

   

   

  Ovo je, inače, prvi put da se Žitište na ovakav način uključuje u mere pronatalne politike.

   

  Kako portal zrenjaninski.com saznaje, Opština Žitište se do sada drugim merama borila protiv loše demografske slike.

   

  Tako se iz opštinskog budžeta za svaku novorođenu bebu jednokratno izdvaja 20.000 dinara, a isto toliko, jednokratno, dobijaju i nezaposlene porodilje.

   

  Opština subvencioniše boravak mališana u vrtićima, a posebne povlastice roditelji dobijaju za treće dete.

   

  Subvencioniše se i prevoz osnovaca i srednjoškolaca, stipendiraju đaci i studenti a, kako saznajemo, razmišlja se i o novim merama koje bi doprinele poboljšanju demografske slike ove male banatske opštine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat