• Po četiri miliona dinara za projekte u opštinama Novi Bečej i Žitište

  Među dvanaest lokalnih samouprava koje su deo programa kompanije NIS „Zajednici zajedno“ su i Novi Bečej i Žitište.   Projekti iz obe ove srednjobanatske opštine biće podržani sa po četiri miliona dinara. Sredstva će se usmeravati obrazovnim ustanovama, odnosno srednjim i osnovnim školama u opštinama Novi Bečej i Žitište.   Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Po četiri miliona dinara za projekte u opštinama Novi Bečej i Žitište

  Među dvanaest lokalnih samouprava koje su deo programa kompanije NIS „Zajednici zajedno“ su i Novi Bečej i Žitište.

   

  Projekti iz obe ove srednjobanatske opštine biće podržani sa po četiri miliona dinara. Sredstva će se usmeravati obrazovnim ustanovama, odnosno srednjim i osnovnim školama u opštinama Novi Bečej i Žitište.

   

  Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ iz Bočara za opremanje svih učionica i informatičkog kabineta digitalnom opremom, interaktivnim tablama i projektorima, dodeljeno je 927.969 dinara. A novobečejskoj Osnovnoj školi „Josif Marinković“ sleduje 790.116 dinara. Sredstva će biti utrošena za unapređenje sistema za video nadzor nabavkom mrežnih digitalnih snimača, hard diskova, monitora, kamera, LED televizora i prateće instalacione opreme, za dva objekta škole i dva dvorišta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Do 30. juna gradske i seoske škole treba da realizuju više projekata

   

  U Osnovnoj ,,Stančić Milan Uča“ iz Kumana radiće se zamena zastarelih desktop računara u informatičkom kabinetu, za izvođenje nastave za informatiku i računarstvo i tehniku i tehnologiju, kao i vannastavnih aktivnosti za sve đake škole. Ovaj poduhvat koštaće 830.224 dinara. Srednja škola Novi Bečej takođe će dobiti opremu za informatički kabinet, kao i za kabinet u kojem se odvija nastava za tehničare mehatronike. Za tu namenu obezbeđeno je 1.451.690 dinara.

   

  U opštinu Novi Bečej, NIS je i do sada, kroz program društvene odgovornosti, uložio preko 55 miliona dinara za realizaciju 62 projekta.

   

  „Lista sprovedenih projekata u Novom Bečeju je dugačka. Neki od najznačajnijih su rekonstrukcija rukometnog terena u Novom Miloševu, adaptacija i opremanje galerije „Selo“, opremanje fiskulturne sale Osnovne škole „Miloje Čiplić“… Tu su i mnogi drugi projekti“, navode u pres službi kompanije NIS.

   

  NIS u opštinu Žitište uložio 37 miliona dinara

   

  U opštini Žitište će iz programa „Zajednici zajedno“ za 2020. godinu biti podržana tri projekta. Ukupna suma podrške je četiri miliona.

   

  Žitištanskoj Osnovnoj školi „Sveti Sava”, za obezbeđivanje digitalne opreme, desktop računara sa monitorima, za potrebe matične škole i tri izdvojena odeljenja, pripada 1.198.300 dinara.

   

  Osnovnoj školi „Nikola Tesla” u Banatskom Karađorđevu opredeljeno je 1.095.216 dinara. Sredstva će biti utrošena za nabavku smart televizora, projektora, platna za projektor, laptop računara, laserskog štampača i kompleta zvučnika. Oprema je namenjena izvođenju savremene digitalne nastave u sva tri objekta škole. Reč je o matičnoj školi u Banatskom Karađorđevu i o isturenim odeljenjima u Česteregu i Tordi.

   

  Ugovor koji predviđa podršku od 1.706.484 dinara potpisala je Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ u Srpskom Itebeju. Tamo će se raditi opremanje sva tri školska objekta, i u matičnoj školi u Srpskom Itebeju, i u Međi i Hetinu. Za njih će se obezbediti laptop računari, smart televizori, projektori, desktop računari, magnetne table i učenički nameštaj.

   

  U opštinu Žitište NIS je do sada uložio 37 miliona dinara za realizaciju 63 projekta.

   

  „Od 2012. godine opština Žitište je pristupila programu „Zajednici zajedno“. Od tada su realizovani mnogobrojni projekti iz oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite. Uređeni su parkovi, sportski tereni, dečja igrališta… Neki od njih su rekonstrukcija kule „Dombačka“, podrška Udruženju „Urbani Banat“, kao i organizovanje mnogobrojnih manifestacija od velikog značaja za stanovništvo ove opštine“, navodi se u podacima NIS-a, dostavljenim portalu zrenjaninski.com.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat