• Plasiraju afere na sajt opštine

  Umesto da privlače investitore

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVA CRNJA – Zvanični sajt Nove Crnje, opštine koju su poslednjih godina potresale brojne političke afere, verovatno je jedinstven u Srbiji jer umesto da promoviše ovu srednjobanatsku komunu i njene čelnike, kako to obično biva u drugim sredinama, uglavnom se bavi iznošenjem „prljavog veša“.

  nova crnjaNe prođe dugo vremena a da u javnosti ne bude obnarodovana neka nova afera, tako da ova internet stranica više podseća na tabloidini medij, nego što ima želju da privlači investititore i turiste u svoju sredinu. Poslednje „pikantno“ saopštenje opštinske vlasti tiče se telefonskih računa bivšeg rukovodstva.

  Po tim podacima, u periodu od jula do decembra 2013. godine, na usluge fiksne i mobilne telefonije potrošeno je ukupno 1.282.648 dinara. Nekadašnja predsednica opštine Danica Stričević mesečno je, pričajući mobilnim telefonom, znala da potroši i 18.951 dinar, koliko je, recimo, iznosio njen septembarski račun. Maksimalan račun tadašnjeg zamenika predsednika opštine Cvijana Miloševića zabeležen je u septembru i bio je 15.714 dinara, dok je pomoćnik predsednika opštine Dragiša Latinović mesečno za mobilni telefon trošio oko 8.000 dinara.

  Nešto ranije na zvaničnom opštinskom sajtu objavljene su i optužbe na račun odbornika Aleksandra Olćana koji je prethodno kritikovao organizaciju 53. manifestacije „Liparske večeri“, navodeći da je prethodna bila puno bolja.

  „Zaboravio je da obavesti da su prethodne „Liparske večeri“ Opštinu samo prvo veče koštale preko pola milona dinara. A toliko je, sveukupno, koštala ovogodišnja manifestacija“, obaveštena je javnost putem sajta.

  Uz saopštenje, priloženi su i pojedini računi koji pokazuju da je Olćan, kako se navodi, novcem ovdašnje Biblioteke sebi kupio odelo, četiri košulje i dve kravate.

  Posebno je bila zanimljiva odluka novocrnjanske vlasti da na internet stranici opštine objavi presudu Osnovnog suda u Kikindi, Sudske jedinice u Novoj Crnji, po kojoj Ljubomir Bogunović iz Novog Sada mora biti vraćen na radno mesto službenika ovdašnje Kancelarije za lokalno – ekonomski razvoj, iako je ta služba prestala sa radom. Opštinski čelnici i administratori sajta, komentarišući presudu, čak su smatrali za shodno da, uz navođenje imena sudije, objave i da se njegova kancelarija nalazi na svega desetak metara od zgrade Opštinske uprave.

  „Posle ovako skandalozne presude opštinskom rukovodstvu ostaje nejasno kako gospodin sudija zamišlja da se pomenuti službenik vrati na posao i radi u nepostojećoj instituciji“, navedeno je u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat