• Park u Orlovatu danas ni izbliza ne izgleda kao nekada (Foto)

  Nekada dika sela, park u Orlovatu, danas izgleda dosta loše, ni izbliza kao nekada. Poprilično staro drveće, šimšir kog je prvo načela šimširova gusenica, a onda je i posečen po savetu stručnjaka, polomljene grane na stablima… To su slike koje možete zateći u njemu.   – Park je, na žalost, u dosta lošem stanju, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Park u Orlovatu danas ni izbliza ne izgleda kao nekada (Foto)

  Nekada dika sela, park u Orlovatu, danas izgleda dosta loše, ni izbliza kao nekada. Poprilično staro drveće, šimšir kog je prvo načela šimširova gusenica, a onda je i posečen po savetu stručnjaka, polomljene grane na stablima… To su slike koje možete zateći u njemu.

   

  – Park je, na žalost, u dosta lošem stanju, a samo selo nema dovoljno sredstava da uloži u njegovu temeljnu rekonstrukciju – kaže za portal zrenjaninski.com Biljana Popadić, predsednica Saveta Mesne zajednice. – Prošle godine dobili smo od „Čistoće“ desetak sadnica, ali bez obzira na to što smo o njima vodili računa, sve su se osušile. Pokušaćemo i ove godine nešto da uradimo, ali bez para ide teško. U lošem stanju je i dečje igralište, sprave su na njemu stare više decenija. Dece ima u Orlovatu i moramo im obezbediti lepe uslove za igru, kaže Popadić.

   

  Park se nalazi u centru sela, odmah do čuvene crkve koju je projektovao Dragiša Brašovan, a islikao Uroš Predić.

   

  Park u Orlovatu prvi put je formiran daleke 1899. godine i tada se zvao „Vrt carice Jelisavete“. Na njegovim temeljima nikao je ovaj sada, koji danas živi svoje teške dane.

   

  park u orlovatu

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Park je, na žalost, u dosta lošem stanju, a samo selo nema dovoljno sredstava da uloži u njegovu temeljnu rekonstrukciju
   DA STE SAMOSTALNI-DA STE OPŠTINA, KAO ŠTO STE BILI, DO 1961., SIGURNO BI BILO SREDSTAVA!!!???
   OVAKO, DOBIJAĆETE, KAO I OSTALE „ZAJEDNICE MESA“, NA KAŠIČICU!!!
   NIKO NE ZNA, KOLIKO ULAŽEMO U ZAJEDNIČKU KASU, A, KOLIKO NAM SE VRAĆA!
   40% STANOVNIKA Grada ZRENJANINA ŽIVI U SELIMA, A, PITANJE JE, KOLIKO NAM Grad VRAĆA, IZ BUDŽETA!!!???
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat