• Osvanule nove fotke: Biciklističku stazu ipak uništava teška mehanizacija?

  Informativni portal zrenjaninski.com je prošlog meseca objavio da je biciklistička staza, koja od Zrenjanina vodi ka Žitištu i odatle dalje ka Temišvaru, pretrpela ozbiljna oštećenja, i to na deonici kod Žitišta.   Na stazi su se pojavili pravi krateri, pa meštani Žitišta sumnjaju da je uzrok tome prolazak teških mašina. Neki su čak uvereni da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osvanule nove fotke: Biciklističku stazu ipak uništava teška mehanizacija?

  Informativni portal zrenjaninski.com je prošlog meseca objavio da je biciklistička staza, koja od Zrenjanina vodi ka Žitištu i odatle dalje ka Temišvaru, pretrpela ozbiljna oštećenja, i to na deonici kod Žitišta.

   

  Na stazi su se pojavili pravi krateri, pa meštani Žitišta sumnjaju da je uzrok tome prolazak teških mašina. Neki su čak uvereni da je biciklističku stazu oštetila mehanizacija JVP „Vode Vojvodine“ prilikom košenja trave na nasipu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Vojvodinašume” obezbedile sadnice: Novi Itebej će na proleće biti zeleniji

   

  Iz „Voda Vojvodine“ su našem portalu odgovorili da tragovi, ipak, nisu od njihove mehanizacije. U ovom preduzeću su uvereni da su oštećenja nastala zbog klizanja zemljišta prema kanalu Begej.

   

  biciklistička staza kod žitišta

   

  Međutim, ovih dana su se na društvenim mrežama pojavile nove fotografije koje, kako se navodi u apelu upućenom „Vodama Vojvodine“, svedoče da su jedan od razloga oštećenja biciklističke staze i mašine, odnosno traktori koji kose travu na strmini nasipa.

   

  „Nedavno su stazom prošli traktori koji održavaju stazu. Sa kolikim traktorima se kosi trava možete videti iz tragova koje su ostavili pored staze. Drugi točkovi se, inače, kreću ivicom staze, koja puca pod teretom. Pored težine traktora, na ove radne mašine su dodati i bočni tegovi. Sigurni smo da biciklistička staza nije projektovana za ove gabarite vozila“, navodi se u tekstu na društvenim mrežama.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na kraju je upućen apel nadležnima u JVP „Vode Vojvodine“ da zaustave uništavanje staze i da pronađu način kako da je održavaju, a da je istovremeno ne urnišu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Neverovatno, ove godine planiram da prođem tom stazom, videću baš šta se dešava. Čini mi se da je i mehanizacij ali i odronjavanje zajednički uticalo na propadanje staze, valjd aće nešto ostati od staze za bicikliste!

  2. I deo Begeja u naselju Ruza Sulman, kod skole 2. oktobar je pretvoren u deponiju. Neprohodno od rasutog smeca sve vrste / plastika, limenke, staklo, prozori, delovi namestaja/ i dzakova sa smecem.
   Uzas, a pre dve godine taj deo obale skroz je bio ociscen .

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat