• Osnovna škola „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu dobila kabinet za ruski jezik

  Osnovna škola „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu, u opštini Sečanj, dobila je kabinet za ruski jezik. Njegovo opremanje i adaptaciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.   Kabinet je u potpunosti adaptiran i renoviran, i namenjen je đacima od petog do osmog razreda. Učionica je opremljena novim školskim nameštajem, kao i pametnom tablom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osnovna škola „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu dobila kabinet za ruski jezik

  Osnovna škola „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu, u opštini Sečanj, dobila je kabinet za ruski jezik. Njegovo opremanje i adaptaciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.

   

  Kabinet je u potpunosti adaptiran i renoviran, i namenjen je đacima od petog do osmog razreda. Učionica je opremljena novim školskim nameštajem, kao i pametnom tablom sa projektorom i laptopom.

   

  Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Školske uprave Zrenjanin, Ambasade Ruske Federacije, kompanije NIS, rukovodstvo škole, nastavnici i učenici.

   

  Direktor škole Ljubomir Papić zahvalio se kompaniji NIS na donaciji. Kako je rekao, učenici će sada moći da usavršavaju svoje znanje ruskog jezika.

   

  Pročitajte još: Dom učenika srednjih škola i ove školske godine popunio sve kapacitete

   

  Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović je naglasio značaj ovog projekta za obrazovanje i uspešnu saradnju škole i opštine. On je istakao i značaj učešća kompanije NIS u svemu ovome.

   

  osnovna škola veljko đuričin

   

  Osnovna škola „Veljko Đuričin“ redovna na takmičenjima iz ruskog jezika

   

  Da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na veoma visokom nivou podvukao je ataše u Ambasadi Ruske Federacije Denis Kruglov. On je dodao da program „Energija znanja“ omogućava učenje ruskog jezika, kao i studiranje, rad ili posetu Ruskoj Federaciji u budućnosti.

   

  Načelnica Školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški Vlačić potvrdila je da ovakve donacije NIS-a doprinose povećanju interesovanja đaka za ovaj strani jezik. Dodala je da NIS već godinama osluškuje potrebe lokalnih samouprava.

   

  Učenici škole u Jarkovcu redovno učestvuju na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS. Zahvaljujući njihovom učešću i zapaženim rezultatima koje ostvaruju, NIS je kroz svoj program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi.

   

  Savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a Snežana Lakićević istakla je da je NIS do sada kroz program „Energija znanja“ otvorio više od 50 učionica i laboratorija za ruski jezik i prirodne nauke.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat