• Opština Žitište: U ovom selu živi svega sedmoro dece i mladih uzrasta do 19 godina

  Prema rezultatima poslednjeg popisa stanovništva, opština Žitište ima ukupno 13.412 stanovnika. Više je žena (6.749) nego muškaraca (6.663).   Od svih naselja koja pripadaju ovoj srednjobanatskoj opštini, po broju stanovnika je najveće Žitište, sa 2.550 popisanih građana. Na drugom mestu se nalazi Torak, u kojem živi 1.916 osoba.   PROČITAJTE JOŠ: Šta muči „Čistoću i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Žitište: U ovom selu živi svega sedmoro dece i mladih uzrasta do 19 godina

  Prema rezultatima poslednjeg popisa stanovništva, opština Žitište ima ukupno 13.412 stanovnika. Više je žena (6.749) nego muškaraca (6.663).

   

  Od svih naselja koja pripadaju ovoj srednjobanatskoj opštini, po broju stanovnika je najveće Žitište, sa 2.550 popisanih građana. Na drugom mestu se nalazi Torak, u kojem živi 1.916 osoba.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta muči „Čistoću i zelenilo“: Veće obaveze prema radnicima a plate i dalje nekonkurentne

   

  Banatsko Karađorđevo, sa 1.687 stanovnika, nalazi se na trećem mestu, dok 75 stanovnika manje ima Srpski Itebej. Još jedino Torda, sa 1.041 stanovnikom, ima četvorocifren broj žitelja. U preostalim selima broj meštana je ispod hiljadu.

   

  Tako su u Novom Itebeju popisana 893 stanovnika, u Česteregu 879, u Ravnom Topolovcu 869, a dva manje u Banatskom Dvoru.

   

  Međa ima 623 stanovnika, a Hetin 327.

   

  PROČITAJTE JOŠ: AU, KAKAV BONUS! Registruj se i preuzmi do 120.000 DINARA

   

  Selo sa najmanjim brojem stanovnika na području opštine Žitište je Banatsko Višnjićevo. U njemu je popisano svega 148 žitelja. Zanimljivo je da je među njima svega sedmoro dece i mladih uzrasta do 19 godina.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat