• Opština Žitište raspisala javni poziv: U planu zamena 3.516 uličnih svetiljki

  Opština Žitište raspisala je javni poziv za izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji ove srednjobanatske opštine.   Ukupna procenjena vrednost ugovora iznosi 441.249.852,60 dinara bez PDV-a. Rok za učešće na tenderu je 19. septembar, do 12 sati. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Žitište raspisala javni poziv: U planu zamena 3.516 uličnih svetiljki

  Opština Žitište raspisala je javni poziv za izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji ove srednjobanatske opštine.

   

  Ukupna procenjena vrednost ugovora iznosi 441.249.852,60 dinara bez PDV-a. Rok za učešće na tenderu je 19. septembar, do 12 sati.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za zaštitu Carske bare od požara četiri miliona dinara

   

  Predviđeno je da se kroz ovaj projekat zameni 3.516, od ukupno 3.875 svetiljki koje čine sistem javnog osvetljenja na teritoriji opštine Žitište. Stare će biti zamenjene novim, LED svetiljkama. Planirano je da se zamena obavi u Tordi, Hetinu, Srpskom Itebeju, Novom Itebeju, Međi, Torku, Banatskom Višnjićevu, Česteregu, Banatskom Dvoru, Ravnom Topolovcu i Žitištu.

   

  Tender kojim se traži privatni partner raspisan je nakon što su odbornici lokalne skupštine dali saglasnost na projekat javno-privatnog partnerstva u vezi sa zamenom, racionalizacijom i održavanjem dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije. Odluka da ovaj projekat realizuje privatni partner obrazložena je činjenicom da Opština Žitište ne raspolaže dovoljnim finansijskim sredstvima, niti ima na raspolaganju tehničku ekspertizu za realizaciju projekta zamene javnog osvetljenja. Stoga angažovanje privatnog partnera, primenom modela javno-privatnog partnerstva, za ovu opštinu predstavlja atraktivno rešenje.

   

  „Troškovi električne energije, distributivnog sistema i održavanja javnog osvetljenja finansiraju se iz budžeta opštine. Utrošena sredstva za ove namene ukazuju na to da je neophodno razmotriti mogućnost pokretanja projekta javno-privatnog partnerstva sa ciljem zamene, upravljanja i dugogodišnjeg održavanja rekonstruisanog dela sistema javnog osvetljenja na teritoriji opštine Žitište“, piše u obrazloženju dokumenta na koji su odbornici dali saglasnost.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin