• Opština Žitište ima više upisanih birača nego što ima stanovnika

  Rezultati ovogodišnjeg popisa stanovništva u Srbiji, sasvim je sigurno, uticaće i na revidiranje i sređivanje biračkih spiskova.   Jer, samo dva dana nakon što su saopšteni prvi rezultati popisa, Republički zavod za statistiku je objavio publikaciju „Opštine i regioni u Republici Srbiji 2022“, u kojoj su, između ostalog, objavljeni i podaci o broju upisanih birača […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Žitište ima više upisanih birača nego što ima stanovnika

  Rezultati ovogodišnjeg popisa stanovništva u Srbiji, sasvim je sigurno, uticaće i na revidiranje i sređivanje biračkih spiskova.

   

  Jer, samo dva dana nakon što su saopšteni prvi rezultati popisa, Republički zavod za statistiku je objavio publikaciju „Opštine i regioni u Republici Srbiji 2022“, u kojoj su, između ostalog, objavljeni i podaci o broju upisanih birača na poslednjim izborima za odbornike skupština i gradova, održanim 2020. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Odbrojavanje je počelo: Poslednja ovogodišnja velika akcija u „Ogrevu“!

   

  Na osnovu tih podataka, opština Žitište ima više upisanih birača nego što, prema poslednjem popisu, ima stanovnika.

   

  Broj upisanih birača u opštini Žitište pre dve godine je bio 14.166, a sadašnji broj stanovnika je 13.544. Prema podacima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na dan 23. oktobar ove godine, opština Žitište je imala 13.757 upisanih birača, što je opet više od broja stanovnika.

   

  U Novoj Crnji situacija slična kao i u opštini Žitište

   

  Slično je i u opštini Nova Crnja koja, prema podacima iz ovogodišnjeg popisa, ima 8.227 stanovnika, dok je 2020. imala 8.284 birača. Broj birača je, međutim, opao ove godine. Prema podacima pomenutog ministarstva, na dan 23. oktobar taj broj je iznosio 8.034.

   

  U Sečnju, koji ima 10.622 stanovnika, na lokalnim izborima 2020. i ove godine bio je upisan 10.481 birač. U opštini Novi Bečej, koja ima 20.075 stanovnika, 2020. je bilo upisano 19.210 birača a sada ih je, prema zvaničnim podacima Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu 18.774.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Grad Zrenjanin, zajedno sa pripadajućim selima, prema popisu iz ove godine, ima 106.562 stanovnika, a na lokalnim izborima 2020. je imao 102.942 birača. Na parlamentarnim izborima, održanim u aprilu ove godine, u birački spisak na teritoriji grada Zrenjanina bilo je upisano 100.355 birača.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ništa čudno. Birački spisak se pravi prema zvaničnom prijavljenom mestu prebivališta, a ljudi su se popisivali gde su hteli.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat