• Opština Sečanj priprema novu pomoć za izbeglička domaćinstva

  Opština Sečanj priprema javni poziv za pomoć u rešavanju stambenih potreba izbeglica, kupovinom četiri seoske kuće sa okućnicom i dodelom paketa pomoći.   Javni poziv biće raspisan 6. jula, u okviru Regionalnog stambenog programa. Namenjen je izbeglicama koje su taj status stekle u periodu od 1991. do 1995. godine. Uslov da konkurišu je da su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Sečanj priprema novu pomoć za izbeglička domaćinstva

  Opština Sečanj priprema javni poziv za pomoć u rešavanju stambenih potreba izbeglica, kupovinom četiri seoske kuće sa okućnicom i dodelom paketa pomoći.

   

  Javni poziv biće raspisan 6. jula, u okviru Regionalnog stambenog programa. Namenjen je izbeglicama koje su taj status stekle u periodu od 1991. do 1995. godine. Uslov da konkurišu je da su bez trajnog stambenog rešenja u zemlji porekla ili u Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

   

  Pročitajte još: Konkurs za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica u Žitištu

   

  Pomoć predviđena ovim programom je bespovratna. Ona se odobrava za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji opštine Sečanj. Kod kupovina seoske kuće sa okućnicom maksimalni iznos je do 9.500 evra. Za dodelu paketa pomoći u građevinskom materijalu i opremi maksimalni iznos je 1.500 evra u dinarskoj  protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

   

  Izabrani korisnik pomoći može sopstvenim sredstvima dodatno da učestvuje do 50 posto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se  nalazi na teritoriji Republike Srbije i upisana je u katastar nepokretnosti. Potrebno je da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, saopštava Opština Sečanj.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat